Informacje o najnowszych rewizjach oraz ogłoszenia od ekipy

Moderator: Moderatorzy

[beta] Windu 2.4 beta 1

Postprzez czajnik » 08 Lut 2014, 22:40

Windu 2.4 beta 1 do pobrania!
http://windu.org/file/original/whwtmpbgytma/

Jest to wersja testowa, proszę nie aktywujcie wersji PRO bo nie zadziała!
Wszelkie uwagi błędy proszę zgłaszać w tym wątku!

Ps. Appka mobilna na androida do wersji 2.4
https://play.google.com/store/apps/deta ... uCMS&hl=pl
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [beta] Windu 2.4 beta 1

Postprzez Struna » 08 Lut 2014, 23:15

1. Na sam początek problem przy instalacji. Możliwe, że to przypadek, ale przy wpisywaniu maila i haseł, po kliknięciu "dalej" coś mi się zawiesiło, ale już utworzyło konto użytkownika, mimo nieskończonej instalacji, więc aby skończyć instalację musiałem utworzyć nowe konto Super Administratora na inny mail.

2. Kolejna sprawa, to kolorowanie syntaxu css, w poprzedniej wersji bardziej mi się podobało i było łatwiej czytelne, chociaż to raczej nie jako bug ;)

3. No i teraz to na co czekałem -forum. Dodałem forum + podforum i umieściłem widget forum na podstronie. W sumie nie wiem, czy to wszystko co powinienem zrobić, ale na tym etapie mam error:
Kod: Zaznacz wszystko
SQLSTATE[HY000]: General error: 1 no such column: groupId


4. Być może tutaj też coś źle robię, ale przezroczystość watermarków nie chce mi działać. Cały czas jest nieprzezroczyste.

5. Menu administratora - jeżeli mamy daną podstronę na tyle długą, że trzeba przewijać w dół, to menu ładnie jedzie z nami, ale po kliknięciu w kategorię całość ucieka na górę.

[edit]
Po aktualizacji wszystkich widgetów i wyczyszczeniu cache (nic jeszcze nie edytowałem, a to była jedyna zmiana jakiej dokonałem):
Kod: Zaznacz wszystko
Fatal error: Class 'generator' not found in /***/app/plugins/html/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(151) : eval()'d code on line 50
Struna
Stały bywalec
 
Posty: 75
Rejestracja: 26 Paź 2012, 18:30
Miejscowość: Białystok
Podziękował: 13 razy
Pomagał(a): 21 razy

Re: [beta] Windu 2.4 beta 1

Postprzez tujek » 09 Lut 2014, 03:47

w panelu admina zaraz po instalacji System / Konfiguracja

Kod: Zaznacz wszystko
Data column(s) for axis #0 cannot be of type string


podczas instalacji podczas konfiguracji systemu portal i forum nie miały szablonów.
Aktualizacja wigetów wynik jak u kolegi powyżej.

Na przycisku Aktualizuj wigety pojawił się dodatkowo poza informacją, ze są aktualne tekst:
Kod: Zaznacz wszystko
admin.common.conservation.tpl.yourwidgetuptodate


Po zastosowaniu czyszczenia systemu zmienił się na:
Kod: Zaznacz wszystko
Fatal error: Class 'generator' not found in public_html/cache/templates_c/102f68ee6b5c8aada3e2112fc8d93997d7e6c2f0.file.sliderBootstrapView.tpl.php on line 50


po zastosowaniu silnego czyszczenia systemu
Kod: Zaznacz wszystko
Fatal error: Class 'generator' not found in public_html/app/plugins/html/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(151) : eval()'d code on line 50


Zainstalowałem system ponownie. Wiget, który powoduje problem to: sliderBootstrap
tujek
 
Posty: 5
Rejestracja: 09 Lut 2014, 03:45
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [beta] Windu 2.4 beta 1

Postprzez czajnik » 09 Lut 2014, 10:07

Nie aktualizujemy widgetow bo siła rzeczy widgety do 2.4 są nieco inne i nie możemy ich wgrać na serwer do końca bety. Dlatego większość błędów z tym związanych normalnie nie wystąpi
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [beta] Windu 2.4 beta 1

Postprzez czajnik » 09 Lut 2014, 10:11

czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [beta] Windu 2.4 beta 1

Postprzez extrim » 13 Lut 2014, 09:04

ogólnie mam problem z pobraniem windu 2.4 beta oraz 2.3 normalnie zaczyna pobierać i zostaje 1 sek do końca i nie pobiera dalej, co z tym zrobić ?
extrim
Adept
 
Posty: 25
Rejestracja: 22 Mar 2011, 12:48
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [beta] Windu 2.4 beta 1

Postprzez tujek » 13 Lut 2014, 13:40

czajnik napisał(a):Papką na androida do wersji 2.4
https://play.google.com/store/apps/deta ... uCMS&hl=pl


brakuje mi możliwości skasowania z listy "twoje strony" adresów, które już mnie nie interesują, lub zostały wpisane z błędem (sony tipo i jej 3 calowy ekran, nie pomagają w pisaniu ;) )
tujek
 
Posty: 5
Rejestracja: 09 Lut 2014, 03:45
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [beta] Windu 2.4 beta 1

Postprzez czajnik » 13 Lut 2014, 16:00

Spróbuj gestu :-)
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [beta] Windu 2.4 beta 1

Postprzez rwd5 » 13 Lut 2014, 16:06

Czajnik miał na myśli przesunięcie palcem w prawo na tej tym elemencie, który chcesz usunąć :D
rwd5
Weteran
 
Posty: 683
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 32 razy
Pomagał(a): 256 razy

Re: [beta] Windu 2.4 beta 1

Postprzez Bartas » 14 Lut 2014, 18:21

Czy tylko mi kreator buguje się na "Wybierz template strony" przy istalowaniu forum/portalu ?
Bartas
Adept
 
Posty: 10
Rejestracja: 15 Wrz 2013, 18:03
Podziękował: 5 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron