Informacje o najnowszych rewizjach oraz ogłoszenia od ekipy

Moderator: Moderatorzy

Re: [update] Windu 3.0!

Postprzez keram » 15 Wrz 2014, 22:25

Witam
Mam WinduCMS 2.2 rev: 1434 wers. z licencją. W panelu pisze, że mam system aktualny. Jednak z tego co widzę to aktualną wersją jest chyba 3.1. To jak to właściwie jest z tą aktualnością w moim przypadku?

Czytam też o tych wszystkich problemach jakie są związane z przejściem z ver. 2 do 3 i zastanawiam się czy ma sens w ogóle przechodzić?

Czy jest gdzieś poradnik z jakimiś instrukcjami jak powinno się przeprowadzić ewentualnie taką aktualizację?
keram
 
Posty: 9
Rejestracja: 28 Kwi 2013, 19:29
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [update] Windu 3.0!

Postprzez rwd5 » 17 Wrz 2014, 15:11

Aktualizacje do 3.1 czy 3 działają chyba od rewizji 17.. . Szczerze jeśli strona funkcjonuje dobrze, nie zacina się nic i nie potrzebujesz dodatkowych opcji to nie trzeba aktualizować, przy czym jak będziesz miał kolejne strony to zachęcamy do systematycznych aktualizacji (informujemy o nich na stronie i fanpagu, warto zalajkować lub follować, wtedy nic nie umknie :-) ).
rwd5
Weteran
 
Posty: 683
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 32 razy
Pomagał(a): 256 razy

Re: [update] Windu 3.0!

Postprzez Viperoo » 09 Lut 2015, 12:30

Zostało dodane wsparcie dla Nginxa ?
Viperoo
 
Posty: 5
Rejestracja: 20 Lis 2014, 16:12
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [update] Windu 3.0!

Postprzez rzarek » 13 Lut 2015, 21:48

... We wtorek prawie skończyłem stronę, w środę po zalogowaniu licencja pro wróciła do wersji basic. Wpisałem klucz i było ok. Dziś znów to samo. Do tego po aktualizacji nie ładuje mi się zakładka typu aktualności. Wigdżet wyszukiwarki przestał działać, po zalogowaniu do panelu admina, na nowej karcie przeglądarki (najnowszy Firefox) raz wyświetlają się wyniki wyszukiwania, raz nie... JS nie działają, nawet po wywaleniu cashu i skasowaniu historii przeglądarki. Już nie wiem co mam sprawdzać... Jakieś pomysły ????? :? I jeszcze głupie pytanie: Jak wyłączyć atualizacje systemu ?????
rzarek
 
Posty: 2
Rejestracja: 13 Lut 2015, 21:33
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [update] Windu 3.0!

Postprzez J__A » 04 Sie 2015, 07:37

Witam

Posiadam wersję 2.3 i chciałbym zrobić aktualizację ale w panelu admina mam komunikat "System aktualny
Twój system jest aktualny!" co zrobić żeby Windu widziało nowe wersje i dało się aktualizować?
J__A
 
Posty: 9
Rejestracja: 22 Maj 2013, 10:02
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 2 razy

Re: [update] Windu 3.0!

Postprzez trooniks » 04 Sie 2015, 11:29

Mam taki sam problem, proszę o pomoc.
trooniks
Adept
 
Posty: 12
Rejestracja: 24 Lip 2012, 10:53
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [update] Windu 3.0!

Postprzez trooniks » 04 Sie 2015, 15:16

Zrobiłem tak:

- postawiłem system od początku (wersję 3.1) na testowej domenie.
- przekopiowałem pliki z katalogu data (stary windu), do katalogu data (nowy windu).

Strona poszła, wyświetla się prawidłowo, ale przy próbie zalogowania do panelu - biała strona.

Tak więc zrobiłem jeszcze raz:
- postawiłem system od początku (wersję 3.1) na testowej domenie.
- kopiowałem podkatalogi pojedynczo i sprawdzałem co się dzieje:

przekopiowałem:
swoja templatkę i włączyłem ją w panelu
database
files
widgets

Za każdym razem sprawdzałem czy mogę się zalogować i jak strona się wyświetla, czyściłem cache strony.

No i wygląda na to że zaktualizowałem system ręcznie, strona chodzi prawidłowo, panel także.

Proszę podpowiedzieć mi, czy taka forma aktualizacji, nie przyniesie mi w przyszłości jakiś problemów. Jeśli nie, to zrobie tak samo na właściwej domenie.
trooniks
Adept
 
Posty: 12
Rejestracja: 24 Lip 2012, 10:53
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [update] Windu 3.0!

Postprzez wojtas » 26 Wrz 2015, 12:37

Witajcie,
Po aktualizacji widgetów wysypała mi się strona i pokazuje Fatal error: Class 'generate' not found in...
Przeczytałem, że powinienem zaktualizować system do Windu 3.0 (mam wersję 2.3 rev: 1592), ale nie mogę tego zrobić z automatu bo pokazuje mi, że system jest aktualny. Czy da się to zrobić bez przekopywania się przez pliki (to jeszcze jakoś bym może ogarnął) i bliskiego spotkania z sql (tego już się trochę boję, nie mam w tym dużego doświadczenia)? Z góry dziękuję za pomoc.
wojtas
 
Posty: 2
Rejestracja: 26 Wrz 2015, 11:10
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [update] Windu 3.0!

Postprzez Osik » 01 Paź 2015, 11:16

Nie da się tego zrobić bez "kontaktu z sql'em"
Osik
Wyjadacz
 
Posty: 133
Rejestracja: 12 Mar 2013, 17:09
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 16 razy

Re: [update] Windu 3.0!

Postprzez wojtas » 03 Paź 2015, 15:05

Osik napisał(a):Nie da się tego zrobić bez "kontaktu z sql'em"


Jak w takim razie zrobić to w najprostszy z możliwych sposobów (jeśli jest więcej niż jeden)? Pozdrawiam
wojtas
 
Posty: 2
Rejestracja: 26 Wrz 2015, 11:10
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron