Informacje o najnowszych rewizjach oraz ogłoszenia od ekipy

Moderator: Moderatorzy

Re: [update] UWAGA aktualizacja do wersji 2.2 (1400)

Postprzez Syndrom18 » 24 Maj 2013, 15:45

Po zaktualizowaniu z 1418 na 1430, nie działa strona główna i system w panelu admina. Cache kasowany w przeglądarce i w cms.


Edit:

Zapomniałem dodać, że aktualizacje robiłem koło 16:30 i zauważyłem, że brakuje pliku systemStatusDB.class.php w /app/model.

Edit2:

Jeśli chodzi o brak możliwości klikania we "flagi" celem zmienienia języka front-endu, to zauważyłem, że da się to robić dopiero po włączeniu opcji pokazywania umiejscowienia widgetów.
Ostatnio edytowany przez Syndrom18 24 Maj 2013, 18:56, edytowano w sumie 2 razy
Syndrom18
 
Posty: 8
Rejestracja: 13 Maj 2013, 14:34
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 3 razy

Re: [update] UWAGA aktualizacja do wersji 2.2 (1400)

Postprzez pgraficzny » 24 Maj 2013, 17:35

czajnik napisał(a):Generalnei nic nie powinienes tracić, wyczyść cache i już jeżeli nie działa to znaczy że czegoś nie przeniosłeś. Pamiętaj też że mogło ci coś w przeglądarce zkeszować.

Dwa pliki w głównym katalogu miały niewłaściwe prawa - stąd "dziwny" panel. Już jest OK.
pgraficzny
Wyjadacz
 
Posty: 139
Rejestracja: 14 Gru 2011, 10:29
Miejscowość: Kłodzko
Podziękował: 60 razy
Pomagał(a): 6 razy

Re: [update] UWAGA aktualizacja do wersji 2.2 (1400)

Postprzez szevaa » 24 Maj 2013, 21:41

Ok to ja napisze ponownie raport tak jakby wiec zaczynam:

---
[system/system/bledy systemu]
pisze:
Data column(s) for axis #0 cannot be of type string


---

[system/narzędzia/banery]
nie można dodac pliku swf a to było by przydatne jak dla mnie
--
uzycie obrazka tez generuje blad

---

[system/narzędzia/sondy]
nie widać przyciskow gdy edytujemy sonde

---

[tresc/widget]
widget banner nie ma opisu :)

---

[narzędzia/sonda]
wydaje mi się ze jest narzedzie sonda ale nie ma widgetu :)

---

[narzędzia/seo]
przekierowanie można robic tylko dla stron na stronie czyli nie mogę zrobić przekierowania http://www.szevaa.pl/ADMIN ==> http://www.szevaa.pl/admin

a często mam capsa ON niechcący ...

---

[narzędzia/zapora]
nie ogarniam jak działa mailing i generowanie htscessa

---

[system/stasystyki]
pomysl: można zrobić podzial na z adminami i bez nich ...


---

[strona glowna panelu admina]
powiadomienie "?????? Cron task took over 20s! ?????? " chyba nazwy nie ma :)

---

[narzedzia/kontakty]

nie mozna dodac kontaktu wyskakuje błąd
Windu ERROR

SQLSTATE[HY000]: General error: 1 table contact has no column named telephone



---

JA nic więcej nie mam mam nadziej ze się przyda ... pozdrawiam :)

ps.: testowałem windu na rev: 1430
Ostatnio edytowany przez szevaa 26 Maj 2013, 15:50, edytowano w sumie 2 razy
szevaa
Wyjadacz
 
Posty: 174
Rejestracja: 27 Paź 2012, 19:32
Podziękował: 77 razy
Pomagał(a): 10 razy

Re: [update] UWAGA aktualizacja do wersji 2.2 (1400)

Postprzez szevaa » 24 Maj 2013, 22:11

problem z widgetem pool .... generuje blad
Windu ERROR
SQLSTATE[HY000]: General error: 1 near "LIMIT": syntax error
System cache has been cleaned! Reload this page!
szevaa
Wyjadacz
 
Posty: 174
Rejestracja: 27 Paź 2012, 19:32
Podziękował: 77 razy
Pomagał(a): 10 razy

Re: [update] UWAGA aktualizacja do wersji 2.2 (1400)

Postprzez czajnik » 25 Maj 2013, 06:34

Generalnie mam urlop do końca przyszłego tygodnia, po powrocie ogarne temat, dzięki za raport, przyda sie :)
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [update] UWAGA aktualizacja do wersji 2.2 (1400)

Postprzez szevaa » 25 Maj 2013, 08:27

Spoko :) miłego urlopu :D
szevaa
Wyjadacz
 
Posty: 174
Rejestracja: 27 Paź 2012, 19:32
Podziękował: 77 razy
Pomagał(a): 10 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron