Informacje o najnowszych rewizjach oraz ogłoszenia od ekipy

Moderator: Moderatorzy

Re: Biała strona panelu admina po aktualizacji

Postprzez mariuszkub » 03 Cze 2013, 19:20

czajnik napisał(a):Twój serwer nie jest wrażliwy na wielkość liter, aby naprawić problem należy zmienić nazwę 1 pliku a mianowicie

1. Wejdź na FTP
2. Zmieć nazwę z /app/model/systemstatusDB.class.php na na /app/model/systemStatusDB.class.php
3. Pobierz i nadpisz plik: http://piec.jcd.pl/log.sqlite w katalogu /data/database/
4. Wyczyść cache

Problem już naprawiony, teraz każdy kolejny aktualizowany CMS nie będzie miał takich kłopotów.

Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją. Strona pojawiła się , ale po zalogowaniu do panelu administracyjnego i próbie dodania treści wszystko się powtórzyło. Teraz znów nie można się zalogować i strona jest biała. W czym problem?
mariuszkub
 
Posty: 4
Rejestracja: 03 Cze 2013, 19:15
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Biała strona panelu admina po aktualizacji

Postprzez czajnik » 03 Cze 2013, 19:30

Proszę o dane do FTP i CMSa na priva, generalnie to nie ma za bardzo możliwości żeby tak się działo.
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: Biała strona panelu admina po aktualizacji

Postprzez mariuszkub » 03 Cze 2013, 19:50

czajnik napisał(a):Proszę o dane do FTP i CMSa na priva, generalnie to nie ma za bardzo możliwości żeby tak się działo.

Wysłałem dane na czajkowski@windu.org
mariuszkub
 
Posty: 4
Rejestracja: 03 Cze 2013, 19:15
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Biała strona panelu admina po aktualizacji

Postprzez czajnik » 04 Cze 2013, 06:29

P{ierwsza sprawa to taka że tam jest starszny bałagan, windu jest wgrane do katalogu razem ze starym wordpress, tak nie powinno być, na wstepie proponuje postawić czystą instalacje najnowszej wersji i przenieść do niej katalog DATA kasujac poprzedni.
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: Biała strona panelu admina po aktualizacji

Postprzez mariuszkub » 05 Cze 2013, 20:55

czajnik napisał(a):P{ierwsza sprawa to taka że tam jest starszny bałagan, windu jest wgrane do katalogu razem ze starym wordpress, tak nie powinno być, na wstepie proponuje postawić czystą instalacje najnowszej wersji i przenieść do niej katalog DATA kasujac poprzedni.

Próbowałem skorzystać z Pańskiej rady, ale nie udaje mi się przerzucić plików nowej wersji Windu na Ftp. Pojawiają się błędy. Wyczyściłem to, co moim zdaniem było zbędne z Word Pressa. Ale przyznam się, że nie jestem aż takim fachowcem. Proszę o pomoc. Może zechce Pan zajrzeć tam i trochę "podłubać" żeby w końcu zaskoczyło, bo mi już pomysłów brakuje. Pozdrawiam.
mariuszkub
 
Posty: 4
Rejestracja: 03 Cze 2013, 19:15
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Biała strona panelu admina po aktualizacji

Postprzez czajnik » 09 Cze 2013, 22:23

Niestety ale w tym momencie mam tyle pracy na głowie że nie będę w stanie Panu pomóc, dopiero jak obrobię się z pilnymi zleceniami będę mógł pomóc.
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: Biała strona panelu admina po aktualizacji

Postprzez mariuszkub » 10 Cze 2013, 19:22

czajnik napisał(a):Niestety ale w tym momencie mam tyle pracy na głowie że nie będę w stanie Panu pomóc, dopiero jak obrobię się z pilnymi zleceniami będę mógł pomóc.

Ok. Poczekam na pomoc, bo sam już naprawdę nie mam pomysłu a nie chcę popsuć wszystkiego. Mam tylko nadzieję, że to nie będzie zbyt długo... Tak czy inaczej dziękuję i czekam.
mariuszkub
 
Posty: 4
Rejestracja: 03 Cze 2013, 19:15
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Biała strona panelu admina po aktualizacji

Postprzez japkooo » 29 Cze 2013, 10:41

pomogło dzięki za pomoc!
japkooo
Adept
 
Posty: 34
Rejestracja: 06 Maj 2013, 14:35
Podziękował: 5 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Biała strona panelu admina po aktualizacji

Postprzez kaminiak23 » 06 Lis 2013, 01:04

Trafiło i mnie - zawsze przed aktualizacja robię kopię a tu cholera nie zrobiłem - jak nigdy. Widzę się wyświetliło aby zaktualizować więc dałem bez namysłu i mam teraz tylko część strony (a jutro miała być pokazana dla klienta :) ).

Mam białą stronę w kilku miejscach:

Unable to load template file 'common/plus/banners.tpl' in 'content.tpl' (po kliknięciu w "treść" - w ścieżce widzę plus - dla tej strony jeszcze nie wczytałem licencji bo klient zastanawia się czy nie będzie lekkiej zmiany - ten plus to od licencji?)

Windu ERROR
Unable to load template file 'common/pro/mailing.tpl' in 'tools.tpl' - w narzędzia

Unable to load template file 'common/plus/backup.tpl' in 'system.tpl' w system

inne wygląda na to, że działają. uprawnienia były ale dałem na wszelki wypadek na 755 dla całości, to co an początku tego tematu "wrażliwość wielkości liter" - nie jest ok , wgrałem nawet wskazany plik i też nic.

poprzednia wersja to 2.3 1580 obecna 1590, cache czyściłem, sprawdzałem w innych przeglądarkach

serwer niestety nie wiem gdzie jest (dostałem tylko dane do ftp) -

czy mogę poprosić o pomoc i informacje co nie tak zrobiłem lub jak to naprawić ?
kaminiak23
Adept
 
Posty: 30
Rejestracja: 16 Wrz 2013, 16:59
Podziękował: 7 razy
Pomagał(a): 1 raz(y)

Re: Biała strona panelu admina po aktualizacji

Postprzez czajnik » 06 Lis 2013, 10:58

Wiemy, zaraz będzie aktualizacja naprawcza :-)
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron