Informacje o najnowszych rewizjach oraz ogłoszenia od ekipy

Moderator: Moderatorzy

Re: [Aktualizacja] Windu 2.3 już dostępne!

Postprzez J__A » 06 Lis 2013, 11:21

Poprzedni post już nieaktualny, po kolejnej aktualizacji problem ustąpił.
J__A
 
Posty: 9
Rejestracja: 22 Maj 2013, 10:02
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 2 razy

Re: [Aktualizacja] Windu 2.3 już dostępne!

Postprzez czajnik » 06 Lis 2013, 11:22

Wyloguj się i zaloguj, pojawi się nowa aktualizacja do 1592, wykonają ją i po sprawie :-)
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [Aktualizacja] Windu 2.3 już dostępne!

Postprzez SKYRIM » 06 Lis 2013, 11:31

Teraz działa jak należy :)

Jeśli nie tajemnica to jakiś błąd literowy składni czy coś innego ?
SKYRIM
Adept
 
Posty: 11
Rejestracja: 11 Sie 2013, 22:11
Miejscowość: Sopot
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Aktualizacja] Windu 2.3 już dostępne!

Postprzez czajnik » 06 Lis 2013, 14:36

Generalnie naprawialiśmy system licencji tak aby wersja PRO działała zarówno na domenie z www jak i bez www bo od wersji 2.3 był nowy system który nie wyrejestrowuje licencji po zmianie domeny a sprawia że strona działa w wersji pro tylko na domenie z której rejestrowaliśmy no i konsekwencją tych zmian był problem z www i bez www :P długa historia...
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [Aktualizacja] Windu 2.3 już dostępne!

Postprzez radek_czerwinski » 30 Lis 2013, 15:28

Po aktualizacji pojawił się error 404 ale z tym sobie poradziłem dzięki radą z tego wątku odnośnie htacsess
ale zauważyłem dużo poważniejszy problem
Slider bootstrap przestał się poprawnie wyświetlać w chrome i IE w firefox jest wszystko dobrze.
Wygląda to tak że wyświetla zdjęcia które miały być w sliderze ale jedno pod drugim, a opisy które miały się na nim wyświetlać są pod zdjęciami.
Przed aktualizacją wszystko było ok sprawdziłem na innym kompie na którym wcześniej nie było chroma i tam jest tak samo, reszta strony wyświetla się mniej więcej poprawnie.
korzystam z lekko zmodyfikowanej skórki standard

Testuje sobie tego cms i bardzo mi się podobała jego elastyczność właśnie miałem kupić wersje pro, ale ilość błędów która zaczęła się pojawiać po aktualizacji trochę mnie niepokoi i chyba się wstrzymam z przelewem. Było ich dużo więcej tyle że większość ustąpiła po całkowitym wyczyszczeniu pamięci przeglądarki. Niby ok, ale użytkownicy mogą na to nie wpaść i po protu olać stronę która zaczęła sprawiać kłopoty, firma wydaje się niepoważna i cześć pieśni.

Problem obszedłem używając sliderNivo zamiast bootstrap, ale bootstrap nie działa mi również przy wstawianiu go w treść strony, dzieje się to samo co tu opisałem, zależało by mi na rozwiązaniu problemu.
radek_czerwinski
 
Posty: 6
Rejestracja: 12 Wrz 2013, 15:20
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Aktualizacja] Windu 2.3 już dostępne!

Postprzez radek_czerwinski » 02 Gru 2013, 12:53

Witam, ponownie coś ta aktualizacja chyba nie wyszła.
Po tych wszystkich błędach które tu opisałem, strona już działała jak trzeba aż du nagle po dwóch godzinach próbuje wejść a tu
Kod: Zaznacz wszystko
 Forbidden

 You don't have permission to access / on this server.
 Apache/2.2.9 Server at www.westadomy.pl Port 80

Okazało się że system sam ( choć brzmi to jak atak szalonego tostera) na nowo nadpisał htacess, jak podmieniłem htacess na poprawiony, mam strone na lh.pl, wszystko zaczęło działać, dzisiaj dostałem informację że to fierwall mnie wyciął, tyle że skoro mam wersję basic to nie mam aktywnej opcji firewall, natomiast serwer mnie puszczał bo inne strony które mam na serwerze działały.
Teraz wchodzę do panelu admina a tam sieczka jak gdyby zniknęło pół stylów, choć palcem ich nie dotknąłem.

--edit
i tak właśnie się stało po sprawdzeniu zniknął cały katalog /cache/resorces

Czyszczenia cacha przeglądarki nic nie daje, natomiast próba wyczyszczenia cacha strony przy użyciu tego bocznego panelu na stronie kończy się ciągłym odświeżaniem strony, w kółko.
radek_czerwinski
 
Posty: 6
Rejestracja: 12 Wrz 2013, 15:20
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Aktualizacja] Windu 2.3 już dostępne!

Postprzez czajnik » 02 Gru 2013, 13:04

1. System działa prawidłowo jeżeli ustawiliśmy chmody na 0777 i mamy meisce na serwerze
2. Jeżeli system nadpisał .htaacess i nie mamy dostępu to albo zadziałał firewall i dopisał dane IP do zablokowanych o ile jest aktywowany albo aktualizacja nadpisała plik, ale wtedy może przestać działać tylko jeżeli serwer wymagał rewriteBase
3. Na 100% coś żle zrobiłeś i stąd twoje problemy, nie będę zgadywał teraz co bo przyczyn może być wiele

Podeślij dane do FTP to może w przyszłym tygodniu zerknę jak znajdę chwile
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [Aktualizacja] Windu 2.3 już dostępne!

Postprzez rageman » 08 Gru 2013, 20:56

Witam, już trochę czasu minęło od kiedy się ostatnio odezwałem, ale mniejsza z tym.
Wykonałem aktualizacje swojego windu do najnowszej wersji i miałem błędy z kosmosu.
Nie działał mi cke editor i kilka rzeczy, tak więc przeinstalowałem windu na nowo, przekopiowałem swoje dane i git, działa.
Niestety wyłapałem kolejny błąd, który jak się okazało dotyczy firefoxa przynajmniej najnowszej wersji, której używam.
Dodam, że wszystkie dodatki powyłączałem w celu dodatkowych testów.

Stwierdziłem, że zrobię kompletnie świeżą instalacje i sprawdzę czy dalej krzaczy, niestety tak.
Instalacje robiłem na swoim hostingu 2ap.pl oraz używając najnowszego xamppa.

Świeża instalacja wywala jakieś nowe błędy.
chmody ustawione na 777 za radą z postu powyżej.

Nagrałem filmik, sami zobaczcie.
http://pl.tinypic.com/r/6xvln8/5

Pozdrawiam
rageman
Adept
 
Posty: 13
Rejestracja: 08 Lip 2013, 08:50
Podziękował: 3 razy
Pomagał(a): 6 razy

Re: [Aktualizacja] Windu 2.3 już dostępne!

Postprzez czajnik » 09 Gru 2013, 10:40

Spora cześć błędów wynikała z tego ze masz zkeszowane resourcy takie jak css/js ten problem rozwiżalimsy w windu 2.4, to samo z kilkoma innymi, w sumie wszystkie problemy jakie zgłaszasz są jużznane i rozpracowane i po aktualizacji do 2.4 bedzie OK, niemniej jednak bardzo dziękuje za filmik i zagazowanie bo na pewno się przyda :-)

Aktual już niebawem, planujemy w tym miesiącu.
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [Aktualizacja] Windu 2.3 już dostępne!

Postprzez rageman » 09 Gru 2013, 11:20

Świetnie ;)

Ps. 2.4 będzie głównie łatką do 2.3, czy dojdą jakieś nowe elementy?
rageman
Adept
 
Posty: 13
Rejestracja: 08 Lip 2013, 08:50
Podziękował: 3 razy
Pomagał(a): 6 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron