Pomoc w tworzeniu szablonów graficznych w WinduCMS 2 oraz gotowe rozwiązania

Moderator: Moderatorzy

JS i jQ w szablonie

Postprzez gdmanowak » 27 Kwi 2015, 08:11

Witam, ponownie.

Mam pytanie odnośnie JavaScript i jQuery.
W jaki sposób korzystać z tych właśnie języków przy tworzeniu szablonów. Bo zauważyłem że samo wklejenie do folderu z plikami js i dodaniu odpowiedniej adnotacji w head'zie strony nie wystarcza.
gdmanowak
Adept
 
Posty: 12
Rejestracja: 10 Kwi 2012, 10:07
Podziękował: 3 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: JS i jQ w szablonie

Postprzez Ryba » 08 Maj 2015, 13:23

Działa to tak, każdy widget ma swoje js i są ładowane w momencie wywołania widgetu w szablonie.
Jeśli chcesz się odnosić do czegoś co bedzie w kilku miejscach i nie jest w widgetcie wtedy dodajesz do main.js w szablonie.
Jeśli ci tego nie ładuje to sprobuj wyczyscic cache (prawy górny róg w adminie).
Ryba
Stały bywalec
 
Posty: 56
Rejestracja: 04 Gru 2014, 10:12
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 9 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości

cron