Pomoc w tworzeniu szablonów graficznych w WinduCMS 2 oraz gotowe rozwiązania

Moderator: Moderatorzy

[Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez rwd5 » 01 Sty 2013, 20:57

Dzisiaj opublikuje szablon mojego autorstwa do pobrania za darmo.

on-line: http://jcd.iq.pl/miecielica/files/platinum_template/
Screenshoty:
http://jcd.iq.pl/miecielica/files/platinum_template/screen_home.png
http://jcd.iq.pl/miecielica/files/platinum_template/screen_about.png
http://jcd.iq.pl/miecielica/files/platinum_template/screen_gallery.png
http://jcd.iq.pl/miecielica/files/platinum_template/screen_products.png
http://jcd.iq.pl/miecielica/files/platinum_template/screen_productview.png

LINK DO POBRANIA:
http://bit.ly/V76OXO
(wielkość 18,2mb)

W pliku znajdują się wszystkie pliki cms'a potrzebne do instalacji, szablon graficzny "premium_template" wraz z przystosowanymi podstronami i galeriami.

Instrukcja:
1. Pobierz i rozpakuj plik platinum_template.zip
2. Wrzuć zawartość folderu platinum_template na swój serwer
3. Następnie postępuj razem z instrukcją znajdującą sie tutaj: http://www.windu.org/instalacja

W razie problemów proszę umieszczać posty w tym temacie ;)

P.S. Dodatkowo zachęcam do skorzystania z nowej opcji na forum dziękowania za posty. Przycisk podziękowania znajduje się w prawym górnym rogu mojego posta. (tylko dla zarejestrowanych użytkowników) :)
Pozdrawiam Sebastian Miecielica / portale edukacyjne kochammatematyke.pl
Potrzebujesz strony internetowej - skontaktuj się ze mną: miecielica@windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez arhadus » 16 Sty 2013, 09:58

Żaden link nie działa.
arhadus
Adept
 
Posty: 45
Rejestracja: 16 Sty 2013, 07:30
Podziękował: 11 razy
Pomagał(a): 2 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez rwd5 » 16 Sty 2013, 21:33

Przepraszam :( Czyściłem serwer i przez przypadek usunąłem, wszystko już działa i dziękuje za uwagę :)
Pozdrawiam Sebastian Miecielica / portale edukacyjne kochammatematyke.pl
Potrzebujesz strony internetowej - skontaktuj się ze mną: miecielica@windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez arhadus » 16 Sty 2013, 21:47

Jak zrobić w podstawowym szablonie windu 'rozwijane menu' jak w Twoim po najechaniu myszką a nie po kliknięciu?
arhadus
Adept
 
Posty: 45
Rejestracja: 16 Sty 2013, 07:30
Podziękował: 11 razy
Pomagał(a): 2 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez rwd5 » 17 Sty 2013, 07:49

Zamiast widgetu menuBootstrap musisz użyć widgetu menuDroppy(name=menuDroppy), poszukaj w szablonie graficznym kodu:
Kod: Zaznacz wszystko
{{W name=menuBootstrap}}
i podmień na menuDroppy. Tylko sam będziesz musiał wystylizować to menu, albo ściągnąć style z mojego szablonu.

P.S. Już wkrótce pojawi się kolejny darmowy szablon
Pozdrawiam Sebastian Miecielica / portale edukacyjne kochammatematyke.pl
Potrzebujesz strony internetowej - skontaktuj się ze mną: miecielica@windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez orky » 18 Sty 2013, 14:24

Po zainstalowaniu mam taki komunikat:

Unable to load template file 'main.tpl'
orky
 
Posty: 8
Rejestracja: 31 Paź 2012, 18:01
Podziękował: 2 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez rwd5 » 18 Sty 2013, 17:13

Kurczę, nie raz to testowałem, że działa, przed chwilą też pobrałem tego zipa i wrzuciłem i działa elegancko. To w adminie takieg coś Ci wyświetla ?? Na jakim serwerze to nie działa ?
Pozdrawiam Sebastian Miecielica / portale edukacyjne kochammatematyke.pl
Potrzebujesz strony internetowej - skontaktuj się ze mną: miecielica@windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez viking » 18 Sty 2013, 19:08

Witam krótkie pytanie w jaki sposób mogę zmienić czy edytował widżet na stronie głównej z plikami graficznymi 1000x300 ?
programy dla gastronomii
programy dla hotelarstwa
programy dla detalu
kasy i drukarki fiskalne
http://www.gral24.pl
viking
 
Posty: 5
Rejestracja: 17 Sty 2013, 20:22
Miejscowość: Poznań
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez Struna » 18 Sty 2013, 19:23

Z takim rozmiarem, to chyba chodzi Ci o slider, czyli:
Kod: Zaznacz wszystko
{{W name=sliderBootstrap images=$imagesDB->fetchAll(null,'createTime DESC','*',5) count=7 width=1000 height=300 type=smart filter=original}}

Maz tutaj łatwo zauważalne parametry width (szerokość) i height (wysokość).

Jest wiele możliwości wyświetlania sliderów, na podstawie różnych galerii itp., jednak we wszystkich wysokość i szerokość ustala się tak samo.
"Prowadzenie biznesu bez reklamy jest jak puszczanie oka do dziewczyny po ciemku. Nikt, poza nami nie wie, co robimy." - Stuart Henderson
Struna
Stały bywalec
 
Posty: 74
Rejestracja: 26 Paź 2012, 18:30
Miejscowość: Białystok
Podziękował: 14 razy
Pomagał(a): 21 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez czajnik » 18 Sty 2013, 19:26

To nie wina serwera, skoro wywala wyjątek smartów, brakuje mu pliku tpl, zoabcz może dla strony głównej ajki template w zakladce ogólne jest wybrany i zapisz zmiany
czajnik
Administrator
 
Posty: 1107
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron