Pomoc w tworzeniu szablonów graficznych w WinduCMS 2 oraz gotowe rozwiązania

Moderator: Moderatorzy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez viking » 18 Sty 2013, 20:00

jasne chodzi o slider, mam taki problem że dla żadnej ze stron począwszy od PL skończywszy na KONTAKT nie mogę wyświetlić slidera. Plik jest oczywiście dodany jednak nie jest wyświetlany. Rozumiem że slidery mogą być wyświetlane w każdej ze stron inne. Po zainstalowaniu darmowego szablonu platinium template na stronie głównej jest dodany slider z jakimiś sceenami i tgo właśnie chciałbym zmienić.
programy dla gastronomii
programy dla hotelarstwa
programy dla detalu
kasy i drukarki fiskalne
http://www.gral24.pl
viking
 
Posty: 5
Rejestracja: 17 Sty 2013, 20:22
Miejscowość: Poznań
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez rwd5 » 18 Sty 2013, 20:47

W tym moim sliderze zdjęcia pobierane są z galerii o ID 757 (masz w kodzie widgetu w szablonie graficznym: images=$imagesDB->getByBucket(757) ) . Jak chcesz je usunąć/zmienić wchodzisz normalnie treść->PL->Galeria i dodajesz zdjęcia usuwasz normalnie i w sliderze się zmieniają fotki. Jak chcesz zrobić oddzielna galerię tylko do slidera to tworzysz nową galerie normalnie, dodajesz do niej zdjęcie, a następnie w szablonie graficznym zmieniasz to "757" na id tej nowo-stworzonej galerii.
Pozdrawiam Sebastian Miecielica / portale edukacyjne kochammatematyke.pl
Potrzebujesz strony internetowej - skontaktuj się ze mną: miecielica@windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez viking » 18 Sty 2013, 22:12

jeśli rozumiem sposób banalnie prosty to edytując PL - dalej dodaje obrazki czy slaider i powinno to pojawić się na stronie głównej z naciskiem na powinno ... niestety u mnie się nie pojawiło. Spróbuje teraz rozwiązania nr 2
programy dla gastronomii
programy dla hotelarstwa
programy dla detalu
kasy i drukarki fiskalne
http://www.gral24.pl
viking
 
Posty: 5
Rejestracja: 17 Sty 2013, 20:22
Miejscowość: Poznań
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez rwd5 » 21 Sty 2013, 12:40

Problem @viking został rozwiązany. Chodziło o pobieranie zdjęć z aktualnej podstrony z pola "zdjęcia slider". Należało zmienić kod
Kod: Zaznacz wszystko
{{W name=sliderBootstrap images=$imagesDB->getByBucket(757) count=7 width=1000 height=300 type=smart filter=original}}

na
Kod: Zaznacz wszystko
{{W name=sliderBootstrap images=$imagesDB->getByBucket($page->id) count=7 width=1000 height=300 type=smart filter=original}}


w kodzie slidera, tak aby pobierał na każdej podstronie z oddzielnej galerii.
Pozdrawiam Sebastian Miecielica / portale edukacyjne kochammatematyke.pl
Potrzebujesz strony internetowej - skontaktuj się ze mną: miecielica@windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez viking » 10 Lut 2013, 22:02

Witam po dzisiejszej aktualizacji na tym szablonie mam krzaki, szczególnie nasilone w panelu administratora. Wiecie cos na ten temat ? Pozdr
viking
 
Posty: 5
Rejestracja: 17 Sty 2013, 20:22
Miejscowość: Poznań
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez rwd5 » 11 Lut 2013, 07:19

stwórz mi konto na maila rwd5@op.pl to sprawdzę :)
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez viking » 11 Lut 2013, 11:17

zaloguj się na moim koncie
dane wysyłam na prv
viking
 
Posty: 5
Rejestracja: 17 Sty 2013, 20:22
Miejscowość: Poznań
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez rwd5 » 11 Lut 2013, 16:37

Ok, już wszystko działa :) @viking zmienił w swoim panelu admina "PL" w liście na inną nazwę. Nie można tego zmienić, bo to "PL" oznacza skrót szablonu językowego :P
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez szevaa » 26 Maj 2013, 15:17

fajny szablon mógł byś dodać go do szablonów do pobrania z panela ?
szevaa
Wyjadacz
 
Posty: 174
Rejestracja: 27 Paź 2012, 19:32
Podziękował: 77 razy
Pomagał(a): 10 razy

Re: [Darmowy Szablon] Platinum Template

Postprzez rwd5 » 27 Maj 2013, 17:34

Hmmm... Pomyślimy nad tym, chociaż teraz będą takie bardziej estetyczene (bardziej profesjonalne) dodawane (mój już jeden kolejny jest i czajnik przygotował też chyba już ze 2), ale to wyjdzie jako kolejna paczka 6 albo nawet 9.
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości

cron