Pomoc w tworzeniu szablonów graficznych w WinduCMS 2 oraz gotowe rozwiązania

Moderator: Moderatorzy

Re: [Widgety] Galerie

Postprzez pgraficzny » 31 Maj 2013, 16:56

Jeszcze jedna prośba o podpowiedź - galeria nie wyświetla nagłówków. Tytuł i treść w obrazku wprowadzone, w parametrach widżetu jest showDescription=true, w jquery.galleryview-3.0-dev.js jest show_captions: true i nic. :?:
pgraficzny
Wyjadacz
 
Posty: 139
Rejestracja: 14 Gru 2011, 10:29
Miejscowość: Kłodzko
Podziękował: 60 razy
Pomagał(a): 6 razy

Re: [Widgety] Galerie

Postprzez czajnik » 31 Maj 2013, 19:32

hmmm, daj moze show description na 1 zamiast true, jak nie podziała to pomyslimy dalej.
czajnik
Administrator
 
Posty: 1107
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [Widgety] Galerie

Postprzez rwd5 » 31 Maj 2013, 19:41

Widget GalleryView nie obsługuje w tej wersji niestety opsiów, tak jak jest napisane, jedynie:

- filter
- fit
- width
- height
- bucket
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Widgety] Galerie

Postprzez oskarb » 03 Lip 2013, 13:21

pgraficzny napisał(a):Jeszcze jedna prośba o podpowiedź - galeria nie wyświetla nagłówków. Tytuł i treść w obrazku wprowadzone, w parametrach widżetu jest showDescription=true, w jquery.galleryview-3.0-dev.js jest show_captions: true i nic. :?:


A gdzie ja mogę ustawić ilość zdjęć pojawiających sie w sliderBootstrap?
oskarb
 
Posty: 1
Rejestracja: 03 Lip 2013, 13:04
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Widgety] Galerie

Postprzez rwd5 » 03 Lip 2013, 14:00

Musisz dodać do {{W name=sldierBootstrap...}} count=2 , gdzie 2 to ilośc zdjęć, które chcesz mieć w sldierze. Przykładowe użycie:

Kod: Zaznacz wszystko
   {{W name=sliderBootstrap imagesBucket=737 count=2 width=1170 height=300 type=smart filter=original}}
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Widgety] Galerie

Postprzez ziunio » 20 Sty 2014, 22:08

Gdy chce wrzucić widget Slideshow to wywala mi taki blad:
Fatal error: Access to undeclared static property: image::$filtersArray in (tutaj ścieżka)/controller/ajax/adminAjaxWidgetsController.class.php(31) : eval()'d code on line 1
o co tu chodzi?
ziunio
 
Posty: 5
Rejestracja: 20 Sty 2014, 21:56
Podziękował: 2 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Widgety] Galerie

Postprzez czajnik » 20 Sty 2014, 23:12

Dzięki za info, poprawimy, bląd we wystawiaczu ejst :/
czajnik
Administrator
 
Posty: 1107
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [Widgety] Galerie

Postprzez ziunio » 21 Sty 2014, 22:22

a na kiedy można się spodziewać tej poprawki?
ziunio
 
Posty: 5
Rejestracja: 20 Sty 2014, 21:56
Podziękował: 2 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Widgety] Galerie

Postprzez rwd5 » 22 Sty 2014, 15:12

Możesz go wstawić nie za pomocą wstawiacza (w którym niestety coś jest nie tak), ale po prostu kopiując i uzupełniając ten kod:

{{W name=Slideshow filter=original fit=smart width=300 height=300 bucket=399}}

width i height - to wymiary możesz je sobie pozmieniać
bucket - tutaj musisz podać numer "id" galerii z której mają być pobierane zdjęciem.

Napisałem do Ciebie na priva, gdybyś miał z tym problemy, także pisz śmiało :)
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Widgety] Galerie

Postprzez ziunio » 22 Sty 2014, 16:17

Wstawienie poprzez kod działa, ale jest problem bo pokazuje mi wszystkie obrazki w dół, przy czym pierwszy się przewija i rozwala mi stronę. To wina może być gdzieś w pliku bootsrap.min.js? Dodam że widget Sliderbootstrap chodzi dobrze (to znaczy spełnia swój obowiązek ale ma problemik z tymi kółeczkami, dzięki którym można zmieniać slide). Na priva niestety odpisać nie mogę bo mam za mało udzieleń czy coś takiego, chyba o posty chodzi :D.

O z tym błędem że pokazuje się każdy obrazek z galerii w pionie to rozkminiałem trochę i wszedłem w kod źródłowy widgetu i usunąłem to:
Kod: Zaznacz wszystko
     <div id="msg_thumbs" class="msg_thumbs">
        <div class="msg_thumb_wrapper">
{foreach $results as $image}
      <a href="#">             
        <img src="{$HOME}image/{$image->ekey}/{$params.width}/{$params.height}/{$params.fit}/{$params.filter}/" alt="{$HOME}image/{$image->ekey}/{$params.width}/{$params.height}/{$params.fit}/{$params.filter}/"/>
  </a>
 

{/foreach}
        </div>


Lecz to ma pewien problem bo nie ładuje wtedy galerii, która linijka odpowiada za ładowanie galerii do widgetu?

Edit:

YYY naprawiło się[?] nie pytajcie jak bo wyciąłem wkleiłem i działa... Fajny ale dziwny CMS :D Dzięki za kod do wstawienia. :)
ziunio
 
Posty: 5
Rejestracja: 20 Sty 2014, 21:56
Podziękował: 2 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron