Pomoc w tworzeniu szablonów graficznych w WinduCMS 2 oraz gotowe rozwiązania

Moderator: Moderatorzy

[Widgety] Social Widgets

Postprzez rwd5 » 24 Sty 2013, 21:38

W tym poście będę dodawał różnego typu widgety społecznościowe:

1) Komentarze Facebook
Demo on-line: http://jcd.iq.pl/miecielica/files/commentsfacebook/
Opcje we wstawiaczu widgetów:
- "width" - szerokość box'u z komentarzami [px]
- "count" - ilość wyświetlanych komentarzy [-]
Link do pobrania: http://bit.ly/14adKKD

2) LikeBox Facebook
Demo on-line: http://jcd.iq.pl/miecielica/files/likeboxfacebook/
Opcje we wstawiaczu widgetów:
- "fanpage" - nazwa strony: "http://facebook.com/[fanpage]"
- "width" - szerokość wyświetlanego box'a [px]
- "height" - wysokość wyświetlanego box'a [px]
- "showFaces" - pokazywanie [true/false]
- "stream" - pokazywanie strumienia informacji danej strony [true/false]
- "header" - pokazywanie nagłówka box'a z napisem "Znajdź nas na Facebooku" [true/false]

Link do pobrania http://bit.ly/Yg2XZd


3) Wysuwany LikeBox
Demo on-line: http://jcd.iq.pl/miecielica/files/slidelikebox/
- "fanpage" - nazwa strony: "http://facebook.com/[fanpage]"
- "width" - szerokość wyświetlanego box'a [px]
- "height" - wysokość wyświetlanego box'a [px]
- "showFaces" - pokazywanie [true/false]
- "stream" - pokazywanie strumienia informacji danej strony [true/false]
- "header" - pokazywanie nagłówka box'a z napisem "Znajdź nas na Facebooku" [true/false]
- "top" - odległość od góry strony dla przycisku [px]

Link do pobrania http://bit.ly/WpZEAD

4) Sharebuttons
Demo on-line: http://jcd.iq.pl/miecielica/files/share/

Nie ma żadnych opcji w widgecie, po prostu go dodajemy i tyle :P

Link do pobrania http://bit.ly/YbiIjw


W razie problemów proszę pisać w tym temacie.
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez gosebo » 24 Sty 2013, 21:49

Noooo, Ci uzależnieni od FB i innych takich, to Cię po rękach całować będą :lol:
gosebo
Adept
 
Posty: 17
Rejestracja: 14 Sty 2013, 23:47
Podziękował: 12 razy
Pomagał(a): 1 raz(y)

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez pgraficzny » 07 Lut 2013, 20:07

U mnie przy LikeBox Facebook wywala:

Kod: Zaznacz wszystko
Syntax Error in template "aeb62841971e96cb19bbe7e72fe13064d548d8d2" on line 15 "{{W name=likeboxfacebook fanpage=http://www.facebook.com/pages/adresmojegofanpejdża width=278 showFaces=true stream=false header=true}}" - Unexpected ":", expected one of: "}}" , " " , ATTR
pgraficzny
Wyjadacz
 
Posty: 139
Rejestracja: 14 Gru 2011, 10:29
Miejscowość: Kłodzko
Podziękował: 60 razy
Pomagał(a): 6 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez rwd5 » 07 Lut 2013, 20:39

Ehhh...czytanie ze zrozumieniem

rwd5 napisał(a):- "fanpage" - nazwa strony: "http://facebook.com/[fanpage]"


jak masz fanpage=http://www.facebook.com/pages/adresmojegofanpejdża , to musi być tylko fanpage=adresmojegofanpejdża :)
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez pgraficzny » 08 Lut 2013, 17:41

Hmm... no to inaczej. Dokładny adres mojego fp to:
Kod: Zaznacz wszystko
https://www.facebook.com/pages/projektgraficznycom/139857262737687

co z powyższej linijki mam wpisać w polu fanpage aby widget zadziałał, bo próbowałem już różne kombinacje.
pgraficzny
Wyjadacz
 
Posty: 139
Rejestracja: 14 Gru 2011, 10:29
Miejscowość: Kłodzko
Podziękował: 60 razy
Pomagał(a): 6 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez Struna » 08 Lut 2013, 18:59

Kod: Zaznacz wszystko
139857262737687
;) To numer Twojego użytkownika
Struna
Stały bywalec
 
Posty: 74
Rejestracja: 26 Paź 2012, 18:30
Miejscowość: Białystok
Podziękował: 14 razy
Pomagał(a): 21 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez rwd5 » 08 Lut 2013, 19:05

Tak, @Struna ma rację, czyli cały kod to:
Kod: Zaznacz wszystko
{{W name=likeboxfacebook fanpage=139857262737687 width=278 showFaces=true stream=false header=true}}
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez pgraficzny » 08 Lut 2013, 19:42

Zrobiłem waszej rady ale teraz jest tak:
Kod: Zaznacz wszystko
Warning: require_once(/home/projektg/domains/projektgraficzny.jupe.pl/public_html/data/widgets/likeboxfacebook/likeboxfacebookController.class.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/projektg/domains/projektgraficzny.jupe.pl/public_html/app/plugins/widget/widgetLoader.class.php on line 56

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/projektg/domains/projektgraficzny.jupe.pl/public_html/data/widgets/likeboxfacebook/likeboxfacebookController.class.php' (include_path='.:/usr/local/php52/lib/php/') in /home/projektg/domains/projektgraficzny.jupe.pl/public_html/app/plugins/widget/widgetLoader.class.php on line 56


przypomniało mi się że, przy dodawaniu widget'u system pokazał "X Błąd, zmiany nie zostały zapisane" jednakowoż ten pojawił się w widgetach i można go dodawać w treści i szablonie. Usuwałem i dodawałem widget parę razy. Cały czas jest to samo.
pgraficzny
Wyjadacz
 
Posty: 139
Rejestracja: 14 Gru 2011, 10:29
Miejscowość: Kłodzko
Podziękował: 60 razy
Pomagał(a): 6 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez rwd5 » 08 Lut 2013, 20:37

Właśnie sprawdziłem to paczkę do pobrania i sobie myślę, że może jakoś źle odczytuje te duże i małe litery (w kontrolerze masz LikeBoxFacebookController a jak rozpakujesz to masz widget z małej litery i wprowdzasz też z małej), poprawiłem nazwę pliku teraz powinien rozpakować i dodać widget z wielkich liter i powinno działać :)
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez pgraficzny » 08 Lut 2013, 21:28

Tak, teraz działa. To mi nie przyszło do głowy. Łącze do pobrania paczki przestało działać, przez zmianę nazwy pliku zapewne. Ale sam zmieniłem nazwę paczki i wstawiem ponownie. Windu nadal informuje że zmiany nie zostały zapisane ale widget się instaluje i działa - dzięki.
pgraficzny
Wyjadacz
 
Posty: 139
Rejestracja: 14 Gru 2011, 10:29
Miejscowość: Kłodzko
Podziękował: 60 razy
Pomagał(a): 6 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron