Pomoc w tworzeniu szablonów graficznych w WinduCMS 2 oraz gotowe rozwiązania

Moderator: Moderatorzy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez bebeclub » 07 Mar 2013, 12:16

Pomysł przeniesienia czegoś na dół jest genialny (wywaliłabym menu na dół i wtedy środek wyświetlałby mi się w pierwszej kolejności), żebym tylko wiedziała jak to zrealizować :P
Myślę, że trzeba dodać np. klasę .move-phone i w niej zdefiniować pozycję, ale jeszcze nie wiem jak to zrobić :P muszę pokombinować ciutkę :)
bebeclub
Adept
 
Posty: 12
Rejestracja: 27 Lut 2013, 15:57
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez Wojtas.fdsl » 07 Mar 2013, 13:54

Najłatwiej by było ukryć obecne menu i dodać nowe na dole z klasą visible-phone.
A zamiast przenoszenia go na dół można dać u góry menu rozsuwane
Wojtas.fdsl
Wyjadacz
 
Posty: 104
Rejestracja: 25 Sty 2013, 10:49
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 8 razy
Pomagał(a): 48 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez Loude » 16 Mar 2013, 14:34

W którym pliku wstawic kod wysuwanego likeboxa?
Loude
Adept
 
Posty: 17
Rejestracja: 15 Mar 2013, 16:46
Podziękował: 6 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez rwd5 » 16 Mar 2013, 15:31

widget slideliikebox należy wstawić najlepiej w pliku szablon_graficzny->main->main.tpl po znaczniku "<body>" :)
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez janek123 » 12 Cze 2013, 09:40

Mam taki problem, że widget slideLikeBox
samo zmieniła się szerokość widget'u i teraz nie chowa się do końca.
gdzie mogę to zmienić? bo nie mogę znaleźć
janek123
Adept
 
Posty: 19
Rejestracja: 03 Kwi 2013, 15:56
Podziękował: 4 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez rwd5 » 13 Cze 2013, 13:09

Hej,
prawdopobonie ustawiłeś szerokość mniejsząod 260px (mniejszy nie może zostać wygenerowany box od fejsa chyba).
Ale na wszystko jest rada:
wejdź w panel adminstracyjny->grafika->widgety->slideLikeBox-> plik *.tpl i znajdź linijkę:
Kod: Zaznacz wszystko
     left: -{$params.width}px;


i zamiast {$params.width}
wstaw jakąś wartość i popróbuj aby Ci pasowało idealnie :)

Pozdrawiam
Sebastian Miecielica
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez Matpollo » 19 Lip 2013, 12:29

Witam!
Mam mały problem: zainstalowałem na stronie widget komentarzy z facebooka. Problem jest jeden: tekst który wpisuję wyświetla się w czarnym kolorze - mam ciemne tło i go nie widać. Wygląda to tak:
Image
Matpollo
Adept
 
Posty: 14
Rejestracja: 08 Maj 2013, 17:00
Podziękował: 4 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez rwd5 » 19 Lip 2013, 14:32

Hmm... to tak:
1. wejść w zakładkę grafika->widgety->commentsFacebook (i otworzyć katalog tego widgetu)
2. przejeść do pliku *.tpl tego widgetu i na dole jest kod:
Kod: Zaznacz wszystko
<div class="fb-comments" data-href="http://{php}echo $_SERVER['SERVER_NAME'] . $_SERVER['REQUEST_URI'];{/php}" data-width="{$params.width}" data-num-posts="{$params.count}"></div>

3. Dodać w tym divie "data-colorscheme="dark""
4. Kod końcowy(do skopiowania) będzie taki:
Kod: Zaznacz wszystko
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-comments" data-href="http://{php}echo $_SERVER['SERVER_NAME'] . $_SERVER['REQUEST_URI'];{/php}" data-width="{$params.width}" data-num-posts="{$params.count}" data-colorscheme="dark"></div>


Pozdrawiam
Sebastian Miecielica :)
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez Matpollo » 19 Lip 2013, 14:49

Dziękuję za szybką pomoc! Pomogło :)
Matpollo
Adept
 
Posty: 14
Rejestracja: 08 Maj 2013, 17:00
Podziękował: 4 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Widgety] Social Widgets

Postprzez freakclub » 09 Wrz 2013, 18:24

Witam,
mam problem ze slidelikeboxem. Wrzucam kod w różne miejsca jakie są możliwe, przeczytałem cały temat, wszystkie posty związane z podobnym problemem, w pewnym momencie nawet był taki sam, gdzie koleżanka wyżej musiała dodać tylko width.
Zrobiłem to wszystko i dalej widget się nie chowa tylko jest ciągle pokazany.

To mój kod:
Kod: Zaznacz wszystko
{{W name=slideLikeBox fanpage=PubFreak showFaces=true stream=true header=true width=300}}


obecnie jest wklejony w main.tpl po znaczniku <body>

http://www.freakclub.pl

Wyżej link do strony.
Z góry dzięki za pomoc :)

@EDIT

Dobra, stwierdziłem, że oleje ten wysuwany panel. Także nie przejmujcie się tym.
freakclub
 
Posty: 6
Rejestracja: 09 Wrz 2013, 18:07
Podziękował: 2 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron