Pomoc w tworzeniu szablonów graficznych w WinduCMS 2 oraz gotowe rozwiązania

Moderator: Moderatorzy

[Darmowy Szablon] Windu-red-v1

Postprzez rwd5 » 27 Lut 2013, 18:09

Hej,
nowy szablonik tym razem coś czerwonego.
Live demo: http://jcd.iq.pl/miecielica/files/windu-red/

Do pobrania paczka *.zip z samym szablonem, wystarczy dodać poprzez formularz znajdujący się w zakładce grafika->szablony graficzne (po prawej stronie :p).

Proszę o zachowanie linku do mojej strony na stopce !

Link do pobrania: http://bit.ly/Xisp2w

W razie problemów proszę pisać w tym temacie :)
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Windu-red-v1

Postprzez orky » 03 Mar 2013, 23:22

Hmm.. Po instalacji paczki mam takie błędy: ?????? front.welcome ??????, ?????? front.news ??????, ?????? front.logos ??????
Windu v1140
orky
 
Posty: 8
Rejestracja: 31 Paź 2012, 18:01
Podziękował: 2 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Darmowy Szablon] Windu-red-v1

Postprzez rwd5 » 04 Mar 2013, 07:14

To są z teksty pobierane z języka, jak nie masz tego to treść->języki->PL->front.txt i dodaj:
Kod: Zaznacz wszystko
front.welcome = Witamy
front.search = Wyszukiwarka
front.login = Logowanie
front.news = Aktualności
front.logos = Przykładowe logotypy

:)
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Windu-red-v1

Postprzez gok » 07 Mar 2013, 15:21

Nie działa link do rejestracji użytkownika, a po zalogowaniu nie dział link do panelu użytkownika.
Chodzi o ten wiget w prawym górnym rogu: "Panel użytkownika".
gok
Stały bywalec
 
Posty: 55
Rejestracja: 15 Maj 2011, 18:25
Podziękował: 7 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Darmowy Szablon] Windu-red-v1

Postprzez rwd5 » 07 Mar 2013, 17:10

Hmm...domyślnie powinien działać :P
podmień tam gdzie masz {{W name=userLogin}} w windu-redv.1->common->header.tpl na:
Kod: Zaznacz wszystko
 {{W name=userLogin registerPage=idrejestracji panelPage=idpaneluusera}}

i dodaj te id co masz u siebie do strony rejestracji i panelu użytkownika :)
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Windu-red-v1

Postprzez gok » 07 Mar 2013, 17:26

Dzięki :)
gok
Stały bywalec
 
Posty: 55
Rejestracja: 15 Maj 2011, 18:25
Podziękował: 7 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Darmowy Szablon] Windu-red-v1

Postprzez gok » 07 Mar 2013, 19:53

Jeszcze jeden maleńki problem. Kiedy pojawia się drugi poziom podmenu, to przyciski kolejnego podmenu są niżej i nie da się do nich przejść przesuwając się w prawo:
http://berea.webd.pl/_windu/artykuly
Testowa stronka/Test1/Test2/Test3
Test 1 jest za nisko by bezproblemowo się tam wklikać.
gok
Stały bywalec
 
Posty: 55
Rejestracja: 15 Maj 2011, 18:25
Podziękował: 7 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Darmowy Szablon] Windu-red-v1

Postprzez rwd5 » 07 Mar 2013, 20:25

W main.css w 198 linijce zmień top z 0px na -37px :)
#droppy ul li ul {
left: 186px;
top: -37px;
}
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Darmowy Szablon] Windu-red-v1

Postprzez gok » 07 Mar 2013, 21:12

Dzięki :)
gok
Stały bywalec
 
Posty: 55
Rejestracja: 15 Maj 2011, 18:25
Podziękował: 7 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Darmowy Szablon] Windu-red-v1

Postprzez Wojciech » 25 Kwi 2013, 08:27

Czy jest możliwość, by ustawić z góry szerokość strony oraz to by slider w nagłówku nie dostosowywał się do szerokości przegladarki, tylko także miał stałą szerokość i wysokość ?
Wojciech
Adept
 
Posty: 14
Rejestracja: 31 Paź 2011, 11:05
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron