Sugestie dotyczące forum, systemu WinduCMS 2 oraz inne tematy.

Moderator: Moderatorzy

Menu nie przełącza języków

Postprzez tomi » 07 Wrz 2014, 09:49

Mam problem, menu się nie przełącza na nowe języki :

vinegallery.co

Treść się przełacza ale MENU nie :(

jeżeli na sztywno wpiszę w szablonie żeby wyświetlało angielskie menu to nie ma problemu, ale automatycznie tego nie zmienia,
Jakby z góry było ustalone że wyświetla tylko menu id390 czyli PL..
tomi
 
Posty: 6
Rejestracja: 08 Gru 2012, 15:14
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Menu nie przełącza języków

Postprzez rwd5 » 27 Paź 2014, 15:21

Widzę, że dałeś sobie radę z problemem, gdzieś na pewno było już opisywany na forum, ale w gwoli przypomnienia napiszę, że przy wstawianiu przykładowo widgetu menu: {{W name=menuNormal parent=390}} wyświetlone zostanie na sztywno menu z id=390, nie jest to w żaden sposób powiązane z językami.
Teraz należy utworzyć dodać jakąś zmienną w szablonach językowych (treść->języki), np.: menu.id = 390 i dodać ją do pliku PL. Dla drugiego języka na przykład angielskiego dodać menu.id = 659.

I teraz widget wstawiamy w ten sposób:
{{W name=menuNormal parent={{L key="menu.id"}} }}

Menu w wersji polskiej będzie pobierane z id=390, a dla wersji angielskiego z id=659.

Pozdrawiam
Sebastian Miecielica | windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 683
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 32 razy
Pomagał(a): 256 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron