Wszelkie tematy dotyczące JavaScript etc.

Moderator: Moderatorzy

[Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

Postprzez nobart » 30 Cze 2013, 18:19

Witam wszystkich. Czy jest możliwość dodawania skryptów w środku strony poprzez panel administracyjny?
nobart
 
Posty: 4
Rejestracja: 30 Cze 2013, 18:17
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Dodawanie skryptów js przez panel

Postprzez rwd5 » 30 Cze 2013, 19:00

Tak,
wystarczy wejść w grafika->Szablony graficzne->Twój szablon (np.: windu-simple)->js (obok niego klikasz zielonego plusika) a potem po prawej stronie jest formularz.
Ten plik javascript będzie działał tylko wtedy, kiedy będzie aktywny dany styl graficzny :)

Pozdrawiam
Sebastian Miecielica
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

Postprzez nobart » 01 Lip 2013, 07:50

Dzięki za odpowiedź :) . Niestety twój sposób na używanie skryptów znam. Chodzi mi o to że potrzebuje na każdej stronie osobny kawałek kodu tak jakby "inline", a nie dla całego szablonu.
nobart
 
Posty: 4
Rejestracja: 30 Cze 2013, 18:17
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

Postprzez rwd5 » 01 Lip 2013, 08:36

Hmm... na każdej podstronie inny?
Bo można zrobić tak, że w danym pliku *.tpl wstawić:
Kod: Zaznacz wszystko
<script type="text/javascript">
blabla
</script>


A jeśli nie, to po prostu w edytorze treści, musisz przejść w "źródło dokumentu" i tam skopiować ten swój javascript.
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

Postprzez nobart » 01 Lip 2013, 08:48

rwd5 napisał(a):Hmm... na każdej podstronie inny?
Bo można zrobić tak, że w danym pliku *.tpl wstawić:
Kod: Zaznacz wszystko
<script type="text/javascript">
blabla
</script>


A jeśli nie, to po prostu w edytorze treści, musisz przejść w "źródło dokumentu" i tam skopiować ten swój javascript.



Już myślałem nad tym, tylko wtedy będę miał 20 różnych tpl'ów .

Jeśli chodzi o edytor, to mi filtruje i czyści znaczniki więc się tak nie da dodać, chyba że gdzieś mogę wyłączyć filtrowanie treści? :)
nobart
 
Posty: 4
Rejestracja: 30 Cze 2013, 18:17
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

Postprzez rwd5 » 01 Lip 2013, 08:55

Hmm...nie wiem czy jest opcja, aby wyłączyć te znaczniki html i ich poprawianie/usuwanie w tym edytorze(czasami jest to rzeczywiście upierdliwe).
Jedynym sposobem, żeby takie coś zapisać jest wejście w ten tryb "źródło dokumentu", dodać ten skrypt i zapisać (nie wychodząc ze źródła dokumentu). Niestety wtedy przy ponownym odpaleniu edycji tej podstrony wszystko zostanie "poprawione" przez edytor , więc ta opcja działa tylko jeśli wersja tej podstrony jest już ostateczna.

A tak z ciekawości zapytam, czemu aż tyle masz tych różnych JSów? :P
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

Postprzez nobart » 01 Lip 2013, 09:09

rwd5 napisał(a):Hmm...nie wiem czy jest opcja, aby wyłączyć te znaczniki html i ich poprawianie/usuwanie w tym edytorze(czasami jest to rzeczywiście upierdliwe).
Jedynym sposobem, żeby takie coś zapisać jest wejście w ten tryb "źródło dokumentu", dodać ten skrypt i zapisać (nie wychodząc ze źródła dokumentu). Niestety wtedy przy ponownym odpaleniu edycji tej podstrony wszystko zostanie "poprawione" przez edytor , więc ta opcja działa tylko jeśli wersja tej podstrony jest już ostateczna.

A tak z ciekawości zapytam, czemu aż tyle masz tych różnych JSów? :P


Rzeczywiście działa na jeden raz :D Chyba zostane przy tym.

Chodzi o to że podstrony zawierają lekcje w javascripcie. Tworzone są dynamicznie elementy i są testy wyboru z selectami.
nobart
 
Posty: 4
Rejestracja: 30 Cze 2013, 18:17
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

Postprzez rwd5 » 01 Lip 2013, 09:25

Spoko :D czybżby jakiś portal naukowy? może konkurencja dla mojego portalmatematyczny.pl :P
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

Postprzez szevaa » 24 Lip 2013, 13:20

nie ma to jak krypto reklama a co ty myslalem ze nie bedziesz mial konkurencji HAHAHA
szevaa
Wyjadacz
 
Posty: 174
Rejestracja: 27 Paź 2012, 19:32
Podziękował: 77 razy
Pomagał(a): 10 razy

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

Postprzez rwd5 » 24 Lip 2013, 13:25

Oj teraz we wrześniu duże uderzenie planuje w portalem :D obserwuj na bieżąco!
rwd5
Weteran
 
Posty: 699
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 33 razy
Pomagał(a): 263 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron