Strona 1 z 1

[Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

PostWysłany: 30 Cze 2013, 18:19
przez nobart
Witam wszystkich. Czy jest możliwość dodawania skryptów w środku strony poprzez panel administracyjny?

Re: Dodawanie skryptów js przez panel

PostWysłany: 30 Cze 2013, 19:00
przez rwd5
Tak,
wystarczy wejść w grafika->Szablony graficzne->Twój szablon (np.: windu-simple)->js (obok niego klikasz zielonego plusika) a potem po prawej stronie jest formularz.
Ten plik javascript będzie działał tylko wtedy, kiedy będzie aktywny dany styl graficzny :)

Pozdrawiam
Sebastian Miecielica

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

PostWysłany: 01 Lip 2013, 07:50
przez nobart
Dzięki za odpowiedź :) . Niestety twój sposób na używanie skryptów znam. Chodzi mi o to że potrzebuje na każdej stronie osobny kawałek kodu tak jakby "inline", a nie dla całego szablonu.

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

PostWysłany: 01 Lip 2013, 08:36
przez rwd5
Hmm... na każdej podstronie inny?
Bo można zrobić tak, że w danym pliku *.tpl wstawić:
Kod: Zaznacz wszystko
<script type="text/javascript">
blabla
</script>


A jeśli nie, to po prostu w edytorze treści, musisz przejść w "źródło dokumentu" i tam skopiować ten swój javascript.

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

PostWysłany: 01 Lip 2013, 08:48
przez nobart
rwd5 napisał(a):Hmm... na każdej podstronie inny?
Bo można zrobić tak, że w danym pliku *.tpl wstawić:
Kod: Zaznacz wszystko
<script type="text/javascript">
blabla
</script>


A jeśli nie, to po prostu w edytorze treści, musisz przejść w "źródło dokumentu" i tam skopiować ten swój javascript.



Już myślałem nad tym, tylko wtedy będę miał 20 różnych tpl'ów .

Jeśli chodzi o edytor, to mi filtruje i czyści znaczniki więc się tak nie da dodać, chyba że gdzieś mogę wyłączyć filtrowanie treści? :)

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

PostWysłany: 01 Lip 2013, 08:55
przez rwd5
Hmm...nie wiem czy jest opcja, aby wyłączyć te znaczniki html i ich poprawianie/usuwanie w tym edytorze(czasami jest to rzeczywiście upierdliwe).
Jedynym sposobem, żeby takie coś zapisać jest wejście w ten tryb "źródło dokumentu", dodać ten skrypt i zapisać (nie wychodząc ze źródła dokumentu). Niestety wtedy przy ponownym odpaleniu edycji tej podstrony wszystko zostanie "poprawione" przez edytor , więc ta opcja działa tylko jeśli wersja tej podstrony jest już ostateczna.

A tak z ciekawości zapytam, czemu aż tyle masz tych różnych JSów? :P

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

PostWysłany: 01 Lip 2013, 09:09
przez nobart
rwd5 napisał(a):Hmm...nie wiem czy jest opcja, aby wyłączyć te znaczniki html i ich poprawianie/usuwanie w tym edytorze(czasami jest to rzeczywiście upierdliwe).
Jedynym sposobem, żeby takie coś zapisać jest wejście w ten tryb "źródło dokumentu", dodać ten skrypt i zapisać (nie wychodząc ze źródła dokumentu). Niestety wtedy przy ponownym odpaleniu edycji tej podstrony wszystko zostanie "poprawione" przez edytor , więc ta opcja działa tylko jeśli wersja tej podstrony jest już ostateczna.

A tak z ciekawości zapytam, czemu aż tyle masz tych różnych JSów? :P


Rzeczywiście działa na jeden raz :D Chyba zostane przy tym.

Chodzi o to że podstrony zawierają lekcje w javascripcie. Tworzone są dynamicznie elementy i są testy wyboru z selectami.

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

PostWysłany: 01 Lip 2013, 09:25
przez rwd5
Spoko :D czybżby jakiś portal naukowy? może konkurencja dla mojego portalmatematyczny.pl :P

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

PostWysłany: 24 Lip 2013, 13:20
przez szevaa
nie ma to jak krypto reklama a co ty myslalem ze nie bedziesz mial konkurencji HAHAHA

Re: [Pytanie] Dodawanie skryptów js przez panel

PostWysłany: 24 Lip 2013, 13:25
przez rwd5
Oj teraz we wrześniu duże uderzenie planuje w portalem :D obserwuj na bieżąco!