Zgłaszaj wszystkie problemy z widgetami oraz sugestie z pomysłami na nowe widgety.

Moderator: Moderatorzy

Menu responsywne

Postprzez Ciemny » 13 Maj 2015, 22:23

Witam serdecznie.

Czy któryś z użytkowników ma może gotowy widget menu, tak zwanego potocznie hamburgera? Dodam, że nie musi on zawierać w sobie drzewa jak menudroppy, mam tylko 4 podstrony, pod żadną z nich nie będzie już kolejnej. Próbowałem stworzyć coś samemu, jednak gdzieś mi się gryzie z obecnym jQuery CMS-a i nie działa prawidłowo.

Dodatkowo, mam mały problem z formularzem kontaktowym, czy ktoś jest mi wstanie podpowiedzieć, w której linii pliku contactFormController.class.php szukać kodu by nagłówki danego pola wpisane były w pole, a nie tworzyły osobną kolumnę po lewej?
Tzn. mamy tak: Imię [ ] - a chciałbym mieć tak [ Imię ] - po kliknięciu w dane polę nagłówek znika i możemy wpisać swoje wartości.

Dziękuje z góry wszystkim za pomoc.
Ciemny
 
Posty: 5
Rejestracja: 27 Lut 2014, 11:01
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Menu responsywne

Postprzez Osik » 15 Maj 2015, 15:31

Witam,

jest gotowy widget menuMobile

Co do contact form to trzeba przerobić widget trochę:
zmienić z
$form->add('email', 'input-text',lang::read('front.form.email'),null,array());
na przykładowo:
$form->add('email', 'input-text','',null,array('placeholder'=>'Adres email'));

i analogicznie w innych polach.
Osik
Wyjadacz
 
Posty: 133
Rejestracja: 12 Mar 2013, 17:09
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 16 razy

Re: Menu responsywne

Postprzez burial » 19 Maj 2015, 09:19

a jak z tego menuMobile skorzystać?
jak zrobić aby dla strony na komputerze wyświetlało się menuDropy a w przypadku wejścia przez komórkę menuMobile?
burial
Adept
 
Posty: 31
Rejestracja: 15 Lis 2014, 15:40
Podziękował: 4 razy
Pomagał(a): 3 razy

Re: Menu responsywne

Postprzez Ciemny » 19 Maj 2015, 15:16

Po instalacji widgetu MenuMobile, w kodzie strony wrzucasz sobie kod generujący menuMobile, ja zrobiłem u siebie to tak:

w pliku top.tpl

<div class="span7">
{{W name=menuDroppy}}
{{W name=menuMobile parent="390"}}
</div>

i kolejno działasz już stylami, u siebie ustawiłem tak by po zmianie rozdzielczości:

- powyżej 767px nie wyświetlało css-ów od menuMobile
- poniżej 767px nie wyświetlało css-ów od menuDroppy

przykład:

@media (max-width:767px){
body{
padding-left:0px;
padding-right:0px;
}
.logo{
display:block;
text-align:center;
margin-top:19px;
}
#droppy {
text-align:center;
display:none;
}
Ciemny
 
Posty: 5
Rejestracja: 27 Lut 2014, 11:01
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Menu responsywne

Postprzez warblood » 05 Maj 2016, 07:56

Witam,
a co w przypadku gdy pod przeglądarkami działa prawidłowo jedynie w przypadku IE wyświetla oba menu ??


Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź
warblood
 
Posty: 1
Rejestracja: 14 Kwi 2016, 12:20
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron