Zgłaszaj wszystkie problemy z widgetami oraz sugestie z pomysłami na nowe widgety.

Moderator: Moderatorzy

pionowe menu Droppy

Postprzez question » 18 Sty 2016, 15:48

Witam,

mam "menuDroppy" poziomo na górze strony:
Home | O nas | Oferta | Kontakt

zakładka "Oferta" rozwija się na 5 różnych kategorii a te kategorie na podkategorie.
Oferta 1 | Oferta 2 | Oferta 3 | Oferta 4 | Oferta 5

Czy da się zrobić w sidebarze PIONOWE menuDroppy tak, żeby było rozwinięte od razu?:
Oferta 1
Oferta 2
Oferta 3
Oferta 4
Oferta 5

żeby był rozwinięty tylko ten jeden katalog z menu, dokładnie ten katalog -> "Oferta"
question
Stały bywalec
 
Posty: 52
Rejestracja: 04 Wrz 2014, 10:14
Podziękował: 3 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: pionowe menu Droppy

Postprzez Osik » 15 Lut 2016, 15:38

I po najechaniu na "oferta 2" ma dzialac tak samo dynamicznie, że wyjeżdża box z elementami które są w danej grupie elementów?
Osik
Wyjadacz
 
Posty: 133
Rejestracja: 12 Mar 2013, 17:09
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 16 razy

Re: pionowe menu Droppy

Postprzez question » 13 Mar 2016, 17:21

Tak Osik, jak na obrazku w linku:

http://zapodaj.net/da1b2603e3e93.jpg.html

PS. Jak dodać zdjęcie na forum, żeby od razu się tutaj wyświetlało?
question
Stały bywalec
 
Posty: 52
Rejestracja: 04 Wrz 2014, 10:14
Podziękował: 3 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: pionowe menu Droppy

Postprzez Osik » 16 Mar 2016, 11:53

Może być problem ze stworzeniem czegoś takiego na bazie Droppiego. Z tego co jest teraz raczej się nie da i trzeba gruntownie przerobić widget albo zrobić nowy. Jeszcze sprawdzę, może uda mi się znaleźć coś gotowego, ale nie jestem w stanie obiecać na 100%
Osik
Wyjadacz
 
Posty: 133
Rejestracja: 12 Mar 2013, 17:09
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 16 razy

Re: pionowe menu Droppy

Postprzez question » 16 Mar 2016, 21:03

Ok, w takim razie czekam Osik bo jest to dla mnie bardzo ważne :cry:
question
Stały bywalec
 
Posty: 52
Rejestracja: 04 Wrz 2014, 10:14
Podziękował: 3 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: pionowe menu Droppy

Postprzez Osik » 17 Mar 2016, 15:16

To jest widget który ma chyba właśnie taką funkcję:
http://windu.org/pliki/menuDropDown.zip

Jest użyty nahttp://neuropsychologia.org/katalog-cwiczen po prawej stronie Menu.
Osik
Wyjadacz
 
Posty: 133
Rejestracja: 12 Mar 2013, 17:09
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 16 razy

Re: pionowe menu Droppy

Postprzez question » 17 Mar 2016, 23:32

Osik coś to menu nie za bardzo działa.
Na stronie neoropsychologia.org rozwija się tylko pierwsza grupa a reszta nie.

Pobrałem i wrzuciłem do siebie widget "menuDropDown"
http://doitnow.nazwa.pl/W-thebest/podstrona

i dodałem kod do left_column.tpl
Kod: Zaznacz wszystko
{{W name=menuDropDown sort="" where="" hasContent=true parent=390}}


Zakładka "grupa" mimo że jest rozwijana to widget menuDropDown nie rozwija tej podstrony.
Co zrobiłem źle? :?
question
Stały bywalec
 
Posty: 52
Rejestracja: 04 Wrz 2014, 10:14
Podziękował: 3 razy
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: pionowe menu Droppy

Postprzez Osik » 18 Mar 2016, 10:37

W ten sposób spróbuj:

Kod: Zaznacz wszystko
{{W name=menuDropDown sort="" where="" hasContent=true open=true parent=390}}
Osik
Wyjadacz
 
Posty: 133
Rejestracja: 12 Mar 2013, 17:09
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 16 razy

Re: pionowe menu Droppy

Postprzez kartmos » 07 Kwi 2016, 13:29

Koledzy a czy ten wiget można przerobić na poziomy
kartmos
 
Posty: 5
Rejestracja: 02 Kwi 2016, 05:52
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: pionowe menu Droppy

Postprzez Osik » 08 Kwi 2016, 11:33

on jest domyślnie poziomy :)
Osik
Wyjadacz
 
Posty: 133
Rejestracja: 12 Mar 2013, 17:09
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 16 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron