Zgłaszaj wszystkie problemy z widgetami oraz sugestie z pomysłami na nowe widgety.

Moderator: Moderatorzy

NewsNormal - Wyświetlanie w Grupie jako wpisy.

Postprzez MarcinArtefakta » 30 Mar 2016, 12:52

Witam, problem tkwi w tym, że jak zamieszczam kod na stronie
np
{{W name=newsNormal parentGroup=951 showAuthor=0 showDate=0 showMore=1 length=30 count=20 width=1000 height=500}}
To wtedy ładnie wyświetla mi sięzawartość na stronie

a ja chciałbym zrobić tak, że Tworzę:

- Grupe elementów id 950
- w tej Grupie są Aktualności (w moim przypadku są to kategorie) id 951
- a w Aktualnościach sa wpisy (w moim przypadku są to pdorukty) di 952

i ja bym teraz chchial aby zawartość Grupy wyświetlilo mi się tak jak Aktualnosci czy aby Aktualnosci byly brane jako wpisy:

Czyli zawartość grupu wyswietla się na stronie czyli tytul Aktualnosci - Obrazek i tresc:
{{W name=newsNormal parentGroup=950 showAuthor=0 showDate=0 showMore=1 length=30 count=20 width=1000 height=500}}


W tym momencie jak podaje id grupy to nic mi sie nie wyswitla, jak podaje ide aktualnosci to zawartosc aktualnosci sie wyswietla.

Dokładnie chodzi o tą strone

http://www.artefakta.pl/DOWNLOAD/front- ... /windu/pl#

Obecne w ofercie jest zawartość danej Aktualności (czyli wpisy) a ja chce aby wyświetlala się zawartość mojej Grupy czyli Strony, które mają typ Aktualnosci i kazda aktualnosc ma swoj obrazek i tytul, a dopiero do tych aktualnosci dodajemy produkty.

Chodzi mi o podobne dzialanie jak to ponizej, tutaj wszystko dziala, ale jak dodam strone z typem elementu aktualnosc to niestety nie wyswietla tego, jak dodam strone zwykla to wyswietla. tytul, zdjecie i opis.
{{W name="contentListShow" type="lastest" elementtype=1 bucket=$page->id showSource=0 showAuthor=0 length=200}}
MarcinArtefakta
 
Posty: 3
Rejestracja: 30 Mar 2016, 12:46
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 2 razy

Re: NewsNormal - Wyświetlanie w Grupie jako wpisy.

Postprzez MarcinArtefakta » 30 Mar 2016, 14:57

Ok, problem już sam rozwiązałem, gdyby ktoś miał też z tym problem, piszcie, a pomogę.
MarcinArtefakta
 
Posty: 3
Rejestracja: 30 Mar 2016, 12:46
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 2 razy

Re: NewsNormal - Wyświetlanie w Grupie jako wpisy.

Postprzez Breeze » 30 Mar 2016, 16:45

Napisz nam odrazu rozwiązanie tego problemu, żeby każdy mógł to przeczytać w każdej chwili ;)
Breeze
Adept
 
Posty: 14
Rejestracja: 13 Paź 2013, 14:47
Podziękował: 1 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: NewsNormal - Wyświetlanie w Grupie jako wpisy.

Postprzez MarcinArtefakta » 31 Mar 2016, 07:37

Wstawiamy poniższy kod:

(Wazne jest aby dac elementtype=13)

{{W name=contentListShow bucket=950 elementtype=13 showAuthor=0 showDate=0 showMore=1 length=30 count=20 width=1000 height=500}}

W Widgecie contentListShow wstawiamy taki kod:
(Oczywiscie mozecie html-a modyfikowac jak tylko chcecie.)

{if !isset($params.imageWidth)}{$params.imageWidth = config::get(imgSmallWidth)}{/if}
{if !isset($params.imageHeight)}{$params.imageHeight = config::get(imgSmallHeight)}{/if}
{if !isset($params.fit)}{$params.fit = config::get(imgFit)}{/if}
{if !isset($params.filter)}{$params.filter = config::get(imgFilter)}{/if}
{if !isset($params.width)}{$params.width = config::get(imgSmallWidth)}{/if}
{if !isset($params.height)}{$params.height = config::get(imgSmallHeight)}{/if}
{if !isset($params.count)}{$params.count = config::get(contentListCount)}{/if}
{if !isset($params.length)}{$params.length = config::get(contentListLength)}{/if}

{if !isset($params.cssUl)}{$params.cssUl = 'tagsShowList'}{/if}
{if !isset($params.cssLi)}{$params.cssLi = ''}{/if}

{if !isset($params.showDate)}{$params.showDate = true}{/if}
{if !isset($params.showAuthor)}{$params.showAuthor = true}{/if}
{if !isset($params.showSource)}{$params.showSource = true}{/if}

{if !isset($params.limit)}{$params.limit = 10}{/if}
{if !isset($params.elementtype)}{$params.elementtype = 2}{/if}

{if !isset($params.type)}
{$sort = 'createTime ASC'}
{elseif $params.type=='lastest'}
{$sort = 'date DESC'}
{elseif $params.type=='views'}
{$sort = 'views DESC'}
{elseif $params.type=='position'}
{$sort = 'position ASC'}
{elseif $params.type=='position-group'}
{$sort = 'parentId ASC,position ASC'}
{elseif $params.type=='author'}
{$sort = 'createTime DESC'}
{$where = " AND authorId = {$params.authorId}"}
{/if}

{$dateNow = generate::sqlDatetime()}

{if !empty($params.bucket)}
{assign results $data.pagesDB->getAllBucketPagesSmart($params.bucket,"type={$params.elementtype} {$where} and (date is null or date <= '$dateNow')",$sort,'*',$params.limit)}
{else}
{assign results $data.pagesDB->getAllPagesSmart("type={$params.elementtype}{$where} and (date is null or date <= '$dateNow')",$sort,'*',$params.limit)}
{/if}

{if !empty($results)}
{foreach $results as $page}
<div class="col-lg-3 col-md-6 text-center wow fadeIn" data-wow-duration="1s" data-wow-delay="0s" style="padding: 10px 15px 20px 15px;">
<div class="service-box">
<a href="{$HOME}{$page->urlKey}">
{if $page->hasImage}

<img src="{$HOME}image/{pagesDB::getMainImageEkey($page->id)}/{$params.width}/{$params.height}/{$params.fit}/" class="img-responsive"> </a>

{/if}
<h3 style=" overflow: hidden; text-overflow: ellipsis; white-space: nowrap;">{$page->name}</h3>
{if $params.showAuthor or $params.showDate or $params.showSource}
<p class="text-muted">
{$page->content|strip_tags|truncate:$params.length}

{if $params.showAuthor}<span class="label label-inverse margin-right">{$data.usersDB->get($page->authorId,'username')}</span>{/if}
{if $params.showDate}<span class="label margin-right">{$page->date}</span>{/if}
</p>
{/if}
{if $params.showMore}<br/><a href="{$HOME}{$page->urlKey}" class="wow fadeIn center btn btn-primary btn-xl page-scroll" style="visibility: hidden; animation-name: none;" data-wow-delay="1.6s">{L key="news.normal.more"}</a>{/if}
{if $params.showMore == false}{/if}
</div>
</div>
{/foreach}

{else}
<div class="pad">
{L key="content.list.show.noresults"}
</div>
{/if}
MarcinArtefakta
 
Posty: 3
Rejestracja: 30 Mar 2016, 12:46
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 2 razy

Re: NewsNormal - Wyświetlanie w Grupie jako wpisy.

Postprzez Osik » 05 Kwi 2016, 10:31

Przepraszam, że tak późno się odzywam ale byłem zdala od internetu prze ponad tydzień. Pewnie jak produkty sa dodane w formie aktualności w roznych erm aktualnosciach, to pewnie wystarczyło wywołać widget w taki sposób:

Kod: Zaznacz wszystko
{{W name=newsNormal newsGroup=array(782,739,764,735,788,854)}}
 i oczywiscie dodać brakujące parametry :)
Osik
Wyjadacz
 
Posty: 133
Rejestracja: 12 Mar 2013, 17:09
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 16 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron