Tematy dotyczące systemu WinduCMS, jego obsługi zarządzania oraz konfiguracji.

Moderator: Moderatorzy

[Pomoc] Brak polskich znaków w skrypcie

Postprzez szevaa » 09 Gru 2012, 18:02

Witam dodałem do cms-a w grafice / cała strona skrypt który pokazuje najbliższe święta i niestety lecz nie pokazuje polskich znaków niewiem jak zrobić by pokazywal

kod skryptu: <!-- 104Bajery.vgh.pl -->
<script type="text/javascript" src="http://dodatki.net/swieta.php"></script>

Adres strony: http://sebunio.ugu.pl
Il réduit le mécanisme des radicaux libres et augmente préparation diffuses créées avec un prisme biorender et graphpad.
szevaa
Wyjadacz
 
Posty: 175
Rejestracja: 27 Paź 2012, 19:32
Podziękował: 77 razy
Pomagał(a): 10 razy

Re: skrypty

Postprzez rwd5 » 09 Gru 2012, 18:34

Hej
nie mogę nigdzie znaleźc gdzie są te najbliższe święta, widze tylko w prawym dolnym roku statystyki, które są w porządku. Ale błąd ogólnie pewnie polega na innym kodowaniu znaków.
Nawiasem mówiąc polecam zapoznać się z Windu 2 (beta.windu.org), ponieważ Windu 1.4 nie będzie już aktualizowane.

// Następnym razem dodając temat, pamiętaj żeby określić dokładniej swój problem i dodać przedrostek np.: "[Pomoc]" "[Pytanie]", tak żeby użytkownikom ułatwić przeglądanie :D
Pozdrawiam Sebastian Miecielica / portale edukacyjne kochammatematyke.pl
Potrzebujesz strony internetowej - skontaktuj się ze mną: miecielica@windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 683
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 32 razy
Pomagał(a): 256 razy

Re: [Pomoc] Brak polskich znaków w skrypcie

Postprzez czajnik » 09 Gru 2012, 19:39

To jest zależne od dostwacy skryptu... UTF8 powinno być inaczje nie ruszy :]
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: [Pomoc] Brak polskich znaków w skrypcie

Postprzez szevaa » 10 Gru 2012, 12:15

Najchętniej przeniósł bym się na betę lecz mi nie działa viewtopic.php?f=8&t=362
Il réduit le mécanisme des radicaux libres et augmente préparation diffuses créées avec un prisme biorender et graphpad.
szevaa
Wyjadacz
 
Posty: 175
Rejestracja: 27 Paź 2012, 19:32
Podziękował: 77 razy
Pomagał(a): 10 razy

Re: [Pomoc] Brak polskich znaków w skrypcie

Postprzez czajnik » 10 Gru 2012, 12:53

zainwestuj w jakiś tani hosting ale płatny, polecam webd.pl tam na pewno wszystko działa a koszt to 39zł za rok.
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron