Tworzenie szablonów graficznych za pomocą WinduSmart oraz gotowe rozwiązania

Moderator: Moderatorzy

[Pomoc] Tworzenie skórki

Postprzez Mike » 08 Lis 2012, 00:12

Witam, dawno nie grzebałem w kodach, ale teraz mam przyjemność zrobić stronkę dla znajomej. Mam oczywiści dużo pomysłów na wygląd strony, i jestem w stanie graficznie się z tym uporać. Ale mój mózg zatrzymał się na plikach o rozszerzeniu .tpl które mają w sobie zawarte fragmenty strony. A gdzie jest cała strona? To jest chyba tak że robię szablon w html+css i w wybrane miejsca umieszczam całą mechanikę . No ale nie wiem gdzie mam przykładowy index.html szablonu umieścić .


W każdym razie chciałem też dodać że system windu jest bardzo dobrym rozwiązaniem dla małych firm, chce przez to powiedzieć NIECH BÓG WAS BŁOGOSŁAWI.
Mike
 
Posty: 5
Rejestracja: 08 Lis 2012, 00:04
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Tworzenie skórki

Postprzez czajnik » 08 Lis 2012, 11:24

Polecam przesiadke na wersje 2.0 beta.windu.org w obu wersjach grafika strony ejst w zakłądce grafika :)
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: Tworzenie skórki

Postprzez Mike » 08 Lis 2012, 14:22

czajnik, a można jakoś zupdetować system z 1.4 bo chce żeby wygląd i teść została
Mike
 
Posty: 5
Rejestracja: 08 Lis 2012, 00:04
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Tworzenie skórki

Postprzez czajnik » 08 Lis 2012, 14:25

W tym momencie nie, dorobimy integrator do bazy danych, ale graifke trbza będzuie przenieśc. Windu 2 to zupełnie nowy system.
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: Tworzenie skórki

Postprzez Mike » 08 Lis 2012, 16:13

ok, wgralem juz windu 2 tylko ze strasznie dlugo ładują się zdjęcia i slider i wgl wczytywanie zajmuje więcej czasu o wiele niż 1.4
Mike
 
Posty: 5
Rejestracja: 08 Lis 2012, 00:04
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Tworzenie skórki

Postprzez Mike » 08 Lis 2012, 16:15

strasznie mozolnie
Mike
 
Posty: 5
Rejestracja: 08 Lis 2012, 00:04
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Tworzenie skórki

Postprzez czajnik » 08 Lis 2012, 20:14

Gdzie to wgrałeś? Możesz podać link do hostingu?
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: Tworzenie skórki

Postprzez Mike » 09 Lis 2012, 15:50

hosting boo.pl, ta wiem że nie moge za duzo wymagac, ale zdziwiło mnie ze na 1.4 wszystko chodzilo syzbciej i wedlug mnie jest to spowodowane miedzy innymi przerzuceniem sie z grafiki jpg na png ale musialem zmienic bo w 1.4 panel admina cos sesji nie trzymal
Mike
 
Posty: 5
Rejestracja: 08 Lis 2012, 00:04
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Tworzenie skórki

Postprzez czajnik » 10 Lis 2012, 10:43

Grafika jest taka jaką wgrasz sobie z CMSa jak wgrasz PNG to masz PNG a jak JPG to odpowiednio JPG :] Generalnei windu 2 jeszcze nei ejst w 100% zoptymalizowany i może mieć neico więskze wymagania od serwera, po włączeniu Cachowania powinien znacznie przyśpieszyć.
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron