Tworzenie szablonów graficznych za pomocą WinduSmart oraz gotowe rozwiązania

Moderator: Moderatorzy

[Pomoc] Stworzenie szablonu dla windu pytania początkującego

Postprzez asqard » 01 Gru 2011, 17:17

Witam zapoznaje się z systemem windu i chciałbym mieć możliwość przystosowanie szablonu xhtml na potrzeby w/w systemu

Ale po instalacji skryptu i próbie wdrożenia szablonu zaczynają się schody bo nie bardzo wiem gdzie kod xhtml umieścić w systemie a jak dodaję tagi w miejsca gdzie bym chciał żeby były wyświetlane to nie ładuje formatowania css albo wyświetla całkowicie coś innego

szablon który próbuję przystosować to http://www.darmowe-szablony.net/przegladaj/thecoffeeshop


Z góry dzięki za porady i pomoc
asqard
 
Posty: 3
Rejestracja: 18 Maj 2011, 06:56
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Stworzenie szablonu dla windu pytania początkującego

Postprzez rwd5 » 02 Gru 2011, 14:27

1. logujesz się do admina
2. wchodzisz w "grafika"
3. szukasz "cala_strona.html" jeśli chcesz zmienić szatę graficzną na wszystkich podstronach i stronie głównej lub szukasz strona_glowna.html jeśli chcesz edytować tylko wygląd strony głównej
4. następnie wklejasz tam sam kod pomiędzy znacznikami<body></body> ze swojego szablonu i zapisujesz
5. dalej musimy dodać style, czyli szukamy cały czas w "Grafika" pliku style.css
6. wklejasz tam kod css'a (pamiętaj o ścieżkach do obrazków) i zapisujesz

Analogicznie tak samo z edycją masz w przypadku aktualności i galerii
Wszystko powinnno działać.

Jeśli masz jeszcze jakiś problem lub coś nie działa , napisz najlepiej na GG : 4290664 :)

Pozdrawiam Sebastian Miecielica
Pozdrawiam Sebastian Miecielica / portale edukacyjne kochammatematyke.pl
Potrzebujesz strony internetowej - skontaktuj się ze mną: miecielica@windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 683
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 32 razy
Pomagał(a): 256 razy

Re: Stworzenie szablonu dla windu pytania początkującego

Postprzez asqard » 02 Sty 2012, 12:06

nadal mam dziwny problem gdyż wgram szablon i chce uruchomić go na stronie systemu cms windu działała dobrze ale gdy zaczynam zabawe z menu jest gorzej ;(

w kodzie windu wygląda to następujaco

Kod: Zaznacz wszystko
<!-- nagłówek -->
<div id="header">
<div class="row-1">
<ul class="nav">
 
[--[menu_rozwijane,./admin/podstrony/,,rozwiniete,normalne]--]
</ul>   
<ul class="top-links">
<li><a href="kontakt.html"><img alt="" src="images/icon2.gif" /></a></li>
<li><a href="index.html"><img alt="" src="images/icon1.gif" /></a></li>


ale na stronie się nie wyświetla

w kodzie html mam tak
Kod: Zaznacz wszystko
<!-- nagłówek -->
<div id="header">
<div class="row-1">
<ul class="nav">
<li><a href="index.html" class="first">Główna</a></li>
<li><a href="o_nas.html">O firmie</a></li>
<li><a href="artykuly.html">Produkty</a></li>
<li><a href="kontakt.html">Kontakt</a></li>
<li><a href="mapa_strony.html">Mapa strony</a></li>
</ul>
<ul class="top-links">
<li><a href="kontakt.html"><img alt="" src="images/icon2.gif" /></a></li>
<li><a href="index.html"><img alt="" src="images/icon1.gif" /></a></li>
</ul>
</div>


tak się zastanawiam co źle robię że mi nie działa ;(

tak na marginesie wszystkiego najlepszego w nowym roku dla całej ekipy windu.org

oki zrobilem to menu musiałem sobie je lekko prze modyfikować:) i działa kolejne moje pytanie gdzie się ustawia tytuł strony na pasku w przeglądarce nie znalazłem tego w cms windu i gdzie podajemy słowa kluczowe?
asqard
 
Posty: 3
Rejestracja: 18 Maj 2011, 06:56
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Stworzenie szablonu dla windu pytania początkującego

Postprzez rwd5 » 08 Sty 2012, 14:49

Hej, tytuł i keywordsy ustawiasz klikając na: Image przy stronie głównej (przy "PL" po prawej stronie) i po kliknięciu wyświetli Ci się oczywiście edycja tekstu, a pod nią tytuł,keywordsy itd.: :)

Pozdrawiam
Sebastian Miecielica
Pozdrawiam Sebastian Miecielica / portale edukacyjne kochammatematyke.pl
Potrzebujesz strony internetowej - skontaktuj się ze mną: miecielica@windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 683
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 32 razy
Pomagał(a): 256 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron