Zarządzanie systemem CMS, implementacja nowych treści, dodawanie galerii, aktualności itd.

Moderator: Moderatorzy

[Problem] Zmiana ustawień w konfiguracji - funkcje_baza.php

Postprzez miki » 28 Maj 2012, 23:57

Witam,

po wejściu do panelu administracyjnego oraz przy próbie jakichkolwiek ustawień w konfiguracji wyskakują następujące komunikaty:

Warning: unlink(../podstrony/3/0.ini) [function.unlink]: Permission denied in /home/komunikacja/public_html/admin/funkcje_baza.php on line 115

zmianiają się jedynie numery linijek (115, 128, 51, 114, 127, 418, 432 i pewnie jakieś jeszcze)

na czym polega ten problem i jak go rozwiązać?
miki
 
Posty: 3
Rejestracja: 28 Maj 2012, 23:49
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: funkcje_baza.php

Postprzez rwd5 » 25 Cze 2012, 18:52

Prawdopodobnie nie zmieniłeś CHMODów, pownieważ jest odmowa dostępu do tego pliku.
Jak zmienisz chmody i dalej będzie coś nie tak to napisz, pomyślimy dalej.

Pozdrawiam
Sebastian Miecielica
Pozdrawiam Sebastian Miecielica / portale edukacyjne kochammatematyke.pl
Potrzebujesz strony internetowej - skontaktuj się ze mną: miecielica@windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 683
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 32 razy
Pomagał(a): 256 razy

Re: funkcje_baza.php

Postprzez miki » 01 Sie 2012, 15:41

Próbowałem wpisywać różne CHMODy i nic z tego chyba. To chyba nie o to chodzi, ale głowy nie daję :(

Tutaj zrzuty:

http://www.2lo.lublin.pl/~komunikacja/inne/windu_error1
http://www.2lo.lublin.pl/~komunikacja/inne/windu_error2
w tym drugim przypadku errory pojawiają się po kliknięciu "zapisz".
miki
 
Posty: 3
Rejestracja: 28 Maj 2012, 23:49
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: funkcje_baza.php

Postprzez czajnik » 01 Sie 2012, 18:01

To ewidetnie blad zapisu, system nie moze zapisac lub odczytac katalogu z uwagi na uprawnienia
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: funkcje_baza.php

Postprzez miki » 01 Sie 2012, 23:35

Dzięki za diagnozę :) Co w takim razie powinienem zrobić?
miki
 
Posty: 3
Rejestracja: 28 Maj 2012, 23:49
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: funkcje_baza.php

Postprzez rwd5 » 04 Sie 2012, 11:01

Pobierz jeszcze raz windu i spróbuj na innym hostingu, CHOMD 777 ustaw :)

Pozdrawiam
Sebastian Miecielica
Pozdrawiam Sebastian Miecielica / portale edukacyjne kochammatematyke.pl
Potrzebujesz strony internetowej - skontaktuj się ze mną: miecielica@windu.org
rwd5
Weteran
 
Posty: 683
Rejestracja: 27 Lut 2011, 12:55
Miejscowość: Warszawa
Podziękował: 32 razy
Pomagał(a): 256 razy


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość

cron