Zarządzanie systemem CMS, implementacja nowych treści, dodawanie galerii, aktualności itd.

Moderator: Moderatorzy

[Pomoc] Dodawanie zdjec.

Postprzez eiffello » 02 Sie 2011, 20:30

Mam problem z dodawaniem zdjec. Wydaje sie ze najprostsza czynnosc, a ja na niej padam.

Z tego powodu nawet zainstalowalem windu kompletnie od poczatku (1.3), nie ingerujac w nic. Zmieniliem chmoda dla wybranych folderow na 777 i nic.

Niektore jpg, w ogole sie nie laduja (pasek postepu ciagle na 0%). Druga polowa jpgow dostaje HTTP ERROR (w czerwonej rameczce, po zaladowaniu pliku). Dodam ze w konfiguracji zmienilem max rozmiar zdjec.

Zapewne rozwiazanie problemu bedzie bezczelnie proste, ale naprawde juz nie wiem :(.

Pozdrawiam, Artur
eiffello
 
Posty: 3
Rejestracja: 02 Sie 2011, 19:31
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Dodawanie zdjec.

Postprzez czajnik » 03 Sie 2011, 09:21

Jesli mozesz sprobuj na innej rpzegladarce albo z innego komputeraz, inapisz jeszcze na jakiej konfiguracji czyli przegladarka, system lacze bylo to sprawdzane.
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: Dodawanie zdjec.

Postprzez eiffello » 03 Sie 2011, 14:51

Sprawdzane na komputerze z systemem Windows 7, na laczu Netii (6 megabitow/s) dzielonym przez router. Spradzalem na tym kompie na Operze 11.5 i IE 8.

Nie zawsze wyskakuje HTTP ERROR, nieraz po prostu pasek znika (wrazenie ze niby wszyskto ok), ale zdjecia nie ma.


- na serwerze php 5.2.17
- kiedy testowalem wczesniej na krasnalu windu (nie majac serwera), pare zdjec dalo rade.... Sprobuje w najblizszym czasie uruchomic krasnalka i sprawdzic to na nim ponownie
eiffello
 
Posty: 3
Rejestracja: 02 Sie 2011, 19:31
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)

Re: Dodawanie zdjec.

Postprzez czajnik » 04 Sie 2011, 12:07

Pamiętaj jeszcze że masz teraz ograniczenia hostingu, czyli maksymalnie 10 mega na wykonywana operacje, poneiwaz zdjecia są zmniejszane w locie tak więc wsysylajac duże zdjęcie które ma 2 megabajty system moze obrabiajac je przekraczac tą pojemnosc, zdjęcia do dodawania powinny byc w formacie JPG i nie miec więcej niz 1-2megabajty wielkości
czajnik
Administrator
 
Posty: 1108
Rejestracja: 26 Lut 2010, 02:56
Podziękował: 64 razy
Pomagał(a): 243 razy

Re: Dodawanie zdjec.

Postprzez eiffello » 05 Sie 2011, 11:25

Zdjecia mają od 40 do 900 kb.
eiffello
 
Posty: 3
Rejestracja: 02 Sie 2011, 19:31
Podziękował: 0 raz(y)
Pomagał(a): 0 raz(y)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron